- Komentari -

Nije gotovo dok Novak ne kaže da je gotovo

"Ovo je bio mentalno najzahtevniji meč kojeg sam ikada bio deo. Fizički najzahtevniji meč sam imao sa Nadalom u Australiji, kada smo igrali skoro šest sati".

Luka Nikolić Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Sreca, samo sreca...nevjerovatno.
    (poisonmne, 15. jul 2019 14:23)

    Esi mi dobar? :)
    (kaligula, 17. jul 2019 13:11)

    # Link komentara

  2. Zlatko, 15. jul 2019 22:08)
    Znas li koliki je procenat servisa prvog imao Nole u mecu? Zanima me.
    (anica, 15. jul 2019 23:35)

    # Link komentara

  3. Novak se nije pitao... srece je imao. Zna sam to i Novak.
    (Roger, 15. jul 2019 23:10)

    # Link komentara

  4. U moru hvalospeva o Novaku i čitanju statističkih podataka u korist Federera, nisam siguran da je bilo ko spomenuo jednu stvar. Negde pred kraj bio je podatak da Federer ima 21 as. Nakon toga pogodio je još jedan. Kasnije videh da je bilo ukupno 26. U tekstu piše 25, ali nije ni bitno. 25 ili 26 asova, to je ceo jedan set osvojen bez igre, bez znoja, bez otpora. To govori koliko je Federer imao odličan servis, a Novak loš ritern jer je, kako je i sam rekao, loše čitao servise. Ako upoređujemo samo taj segment, faktički je to 6:2 za Federera. Znači, osvojiš set bez borbe, pa da kažemo i dva seta bez borbe (drugi set je Novak možda i svesno pustio posle drugog brejka, znao je da treba čuvati snagu) i to ti nije dovoljno za pobedu.
    (Zlatko, 15. jul 2019 22:08)

    # Link komentara

  5. Sad kad je sve iza nas, imam utisak da se Novak poigrao sa rodjom i njegovom publikom!!!A to moze samo jedan NOVAK DJOKOVIC!!!
    (.bb, 15. jul 2019 19:09)

    # Link komentara

  6. Isto kao u fudbalu kada jedna ekipa od početka igra na penale pa šta bude a druga toliko dominira i na kraju izgubi to je bilo juče Federer mnogo bolji a izgubio sport ume da bude nepravedan
    (aaauuu breee, 15. jul 2019 17:47)

    # Link komentara

  7. Djokovic svuda ko da igra na gostujucem terenu, to samo daje na njegovoj velicini, a sem te Australije i Azije gde ga obozavaju, nema gde vise da se oseti ko covek, ali otici ce i Federer u penziju, pa se mozda sve to promeni.
    Mada kad moze Karlovic i u 40 da igra Vimbledon, moze i Federer, makar samo to igrao, jer njegova servis volej igra moze da se igra i u starim danima.
    Ono sto je najbitnije, mogu Noleta da ne vole, ali moraju da ga postuju!
    (2CRAZY, 15. jul 2019 16:47)

    # Link komentara

  8. Ono što novinari neće napisati jer je politički nekorektno je sledeće:
    navijači u Srb su mogli da vide i čuju koliko je publika za-protiv Novaka,ali ne znaju ono što se dešava iza kulisa.
    Dakle,na RG Barbara lagano izjavi da je Novak OTIŠAO pre zvanične potvrde da je meč sa Timom prekinut-dakle,tehnički,to se računa kao predaja i -nikom ništa-a to je strašan skandal ako je izmišljena -neproverena vest i Novak posle treba da igra nasavak meča sa Timom(koji nije dobio).U toku RG i na W neprestano ga gnjave neteniskim pitanjima-tipa njegovog prijateljstva sa onim na G,mrzi me da tražim ime,koji se nešto s nekim potukao,pa je nasilnik i slično a Novak ga nije populjuvao,kako se očekivalo.Onda,mogu samo da pretpostavim koliko su mu zamerili mešanje u to ko vodi ATP i kome je sve tu stao na žulj.Pa izjava da Tomić zaslužuje novac iako je "tankovao".Pa provokacije mizernih tipova kakav je Kirijos-to je ono što mi ZNAMO ili naslućujemo.Šta li tek ne znamo.I Nole se sa svim tim nosio i plus za protivnika imao RF na travi,koji servira kao lud a on sam bez prvog servisda a i retern mu ne radi dobro,u finalu W,pred 14 hiljada navijača koji navjaju za protivnika i čekaju da u 25 gemu petog seta Nole poklekne-kad već nije pre toga.I ne samo da se nosio nego je i pobedio i protivnika i publiku i negativnu statistiku.E,to nikad ne bi uradio RF.Jer kako Muratoglu reče,RF NIJE NAVIKAO NA JAKE PROTIVNIKE U FINALIMA GS-Novak jeste:)
    (analiza, 15. jul 2019 15:36)

    # Link komentara

  9. NOVAK JE U 5.SETU VODIO 4:2 I IMAO ŠANSE DA ZAVRŠI MEČ MNOGO RANIJE, ali nije imao sreće ili je Rodžer tada imao sreće, da recimo jedan udarac Novakov završi u vrh mreže i ode u visinu pa u aut, pa da Nole ima loše servise i prve i druge, da napravi dupulu, da malo deluje uspavano...dok je loža Federerova bila u strahu, Mirka ukrštala prste i gledala u zemlju sa rukama na čelu, a uzbuđenje raslo u loži Novakovoj dok je majka grčevito u pesnicu stiskala privezak lančića !

    Svi Srbi koji su gledali a i oni koji nisu molili su se Bogu da mu da snage da izdrži i pobedi.

    Bog je veliki. hvala Mu, Hvala i Novaku za ovu pobedu a hvala i londonskoj, britanskoj ili svetskoj publici koja je bila na terenu jer je i ona bila inspirativna za sve nas, ne samo za Novaka, jer sve mora da bude obostrano pa bez njih ove pobede možda ne bi ni bilo. Sve je tu sa nekim razlogom.

    Hvala Novaku za ovu pobedu ona mnogo znači Srbima i Srbiji, nema veze da li to neko razume ili ne, da li je to realno ili ne, za Božji nebeski narod koji prašta i zaboraljva i koji nadasve voi sve, ovo znači mnogo više od pehara i 2 ipo miliona dolara ili funti. SREĆNO NOVAKU I SVIMA NAMA.

    Bravo i za Jelenu, njegovu suprugu, svaka joj čast, od nje mlade devojke treba da uče, treba zadržati takovog čoveka, treba održati brak i naravno, odlično što mora sada da se pozabavi decom, jer mora žena da poštuje i voli sebe i mora da takvog muškarca stalno drži na uzici i zavodi...srećno!
    (nikol dz feimija, 15. jul 2019 15:18)

    # Link komentara

  10. Ako igraš po propisima i pobediš ti si bolji igrač od protivnika.
    (greda, 15. jul 2019 15:14)

    # Link komentara

  11. Zašto niko ne kaže da je Novak bolji i kad odigra prosečno.
    Da je Novak odigrao svoj malo bolji meč bilo bi 3:1.
    Da je igrao najbolje što zna bilo bi 6:1 6:2 6:1.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pera lozac, 15. jul 2019 12:07)

    Iz krajnosti u krajnost. Uvijek igras koliko ti protivnik dozvoli. U bilo kojem sportu. Federer je bio preagresivan jer bi u suprotnom Novak razvio svoju "strpljivu" igru i odradio Federera. Nije realno ocekivati da Novak igra protiv Federera kao protiv nekog 100-tog na listi. Zato je Federer konstantno diktrirao tempo igre, napravio sjajne poene i imao nevidjen broj gresaka. To je bila jedina sansa Federera. I bio je blizu, imao dvije mec lopte, prakticno poklonio prvi set... Ni Federer ne bi ovoliko grijesio da je bio neko drugi sa strane mreze. Nego bio je Djokovic a da bi Djokovica dobio ne mozes samo da imas prednost u igri, kao sto je ima Federer, vec moras da i imas diplomu psihologa da se nosis sa tim kako Djokovica nikad ne mkzes dokrajciti.
    (delboj, 15. jul 2019 15:05)

    # Link komentara

  12. Koliko se on mečeva s Rogerom s(p)retno izvukao, mislim da protiv nikoga nije imao toliko tijesnih mečeva i uspijevao da pobijedi. Jednostavno kada je na knap, uvijek Novak izlazi kao pobjednik.
    (CroFed, 15. jul 2019 14:51)

    # Link komentara

  13. Veliki sam navijač Federera, malo je igrača na turu da su mi antipatični kao Novak, npr. lažni član velike četvorke, međutim ono juče, ona glava, stabilnost, samopouzdanje to je neviđeno... Mrsko mi je da to kažem,ali svaka čast
    (miki, 15. jul 2019 11:32)

    срам да те буде.
    (мики, 15. jul 2019 14:24)

    # Link komentara

  14. Sreca, samo sreca...nevjerovatno.
    (poisonmne, 15. jul 2019 14:23)

    # Link komentara

  15. Rodger je moralni pobednik finala
    (Miki, 15. jul 2019 14:23)

    # Link komentara

  16. Ali najjaci utisak ikada na mene od strane Djokovica je reakcija na kraju meca.Blagi osmeh,pogled ka tribinama,bez radovanja,dostojanstveno...
    E tu me je kupio za ceo zivot.
    (23, 15. jul 2019 14:13)

    # Link komentara

  17. Najbolji teniser Srbije, sveta i ``šire ``? koja je to oblast sire od sveta? Pusti bobana iz ruke druze i napisi nesto dostojno.
    (Djordje, 15. jul 2019 14:12)

    # Link komentara

  18. А ево још мало симболике. Ђоковић се уочи финала сликао са Мурињом, а чувена је његова мудрост тј реченица, Финале се не игра него се добија.
    (marko, 15. jul 2019 13:35)

    # Link komentara

  19. xman nije problem da oni navijaju za RF, problem je sto zvizde i urlaju kada Djokovic izgubi poen i ne samo kada Djokovic igra protiv RF.
    Odlazak na W je klasno pitanje. Srednja klasa koja je na tribinama, sada ima dovoljno novca da moze da si to priusti ali sa sobom su poneli svoje navike iz lokalnog pub-a. Pravi ljubitelji tenisa takvo ponasanje si ne bi dopustili.
    (GS, 15. jul 2019 13:35)

    # Link komentara

  20. Mnogo je bolje ponasanje kad je smiren- to mi se svidja
    (oli, 15. jul 2019 13:24)

    # Link komentara

  21. Ja sam za to da sad mi, Srbi, pokupujemo sve karte za finale US opena pa kad zagrmi sa punih tribina ludih navijača, da ne znaju šta ih je snašlo. Ovo je dotle došlo, da mora tako.
    (ISPRSKANA TEGLA, 15. jul 2019 13:24)

    # Link komentara

  22. Novaka može da pobedi samo vetar, strašno se smori kada duva jak vetar.
    (yok, 15. jul 2019 13:15)

    # Link komentara

  23. Sto se naslova tice, ovo je rekao Nebojsa Viskovic kada je Nole spasio drugu mec loptu, ali bukvalno ovo.
    (Nnn, 15. jul 2019 12:56)

    # Link komentara

  24. U tenisu se racunaju dobijeni setovi a ne poeni, gamovi , iznudjene greske, asovi, returni i ko zna sta jos.
    Schluss und aufwiedersehen!!!
    (Milance, 15. jul 2019 12:52)

    # Link komentara

  25. Zapevala Sojka ptica!
    (Dejo, 15. jul 2019 12:49)

    # Link komentara

  26. S kim god da igra, ako je "čist" sa sobom i ako uslovi postoje – meč će se pretvoriti u autorsku emisiju Novaka Đokovića.

    To je to ili u prevodu- samo Novak moze da pobedi Novaka.....o kakvom GOAT-u uopste mi diskutujemo!? Brojke nisu sve- GOAT je onaj koji je pokazao najvisi nivo tenisa, mnogo puta u mnogo meceva, koji je ikad iko pokazao. Ako podignete nivo onoga cime se bavite na takvu visinu da je ona nedostizna za druge , da li je vazno kada ste to uradili, I da li vazno da li je neko pre vas bio na nivou ispod 100 puta? Naravno da ne.
    (miodrag, 15. jul 2019 12:47)

    # Link komentara

  27. Све сам разумео осим оне дебеле жене на крају
    (А. Петров, 15. jul 2019 12:32)

    # Link komentara

  28. Bilo je mucno za gledanje,kako li je tek igracima sa tim pritiskom koji su imali.Realno je Federer totalno izbacio Novaka sa odlicnim miksovanjem,vrlo agresivno i nepredvidivo,Nole je podbacio u svim elementima,pogotovo na riternu,bilo koji drugi igrac bi izgubio 3-0.Verovatno najveca pobeda u karijeri i mozda klucni momenat u borbi za najboljeg ikada.Kada se pogleda na kraju, mec mozda nije bio toliko kvalitetan,ali je bilo drame za izvoz,epski duel koji ce se pamtiti i prepricavati,ipak ne bi ga gledao ponovo,nisam se nervirao nego su uslovi bili katastrofa,kao da se skupila rulja da lincuje,jedva sam cekao kraj.Konacno bez slanja srca publici,pravi potez za engleski plebs koji nije zasluzio ni da im mahne rukom.
    (taki p, 15. jul 2019 12:30)

    # Link komentara

  29. Federeru ni danas nije jasno kako je ovo uspeo da izgubi.Servirao za mec 40:15 i kod onog pasing shota falio mu je metar da zatvori dijagonalu i poentira volejom.Nole ga je dobio bez servisa prakticno.I retern je bio ispod prosecan.Epic choke.Ne znam kako ce se oporaviti posle ovoga.Noletu je ovo vetar u ledja za US OPEN na kome tradicionalno igra dobro.
    (Ivan, 15. jul 2019 12:28)

    # Link komentara

  30. Bolji je pobedio jer da nije bio bolji on bi izgubio .
    (Alan Ford, 15. jul 2019 11:50)

    Misli na Endija.
    (?, 15. jul 2019 12:28)

    # Link komentara

  31. dragi moji , koji ste gledali mec (a posebno poslednji set), svjedocili ste istoriji. nikad se vise ovakav mec nece ponoviti. Na "gostujucem terenu" protiv Federera...strasno.
    (Aleksandre, 15. jul 2019 12:28)

    # Link komentara

  32. Nismo ni mi kao nacija do kraja svesni kakva je Novak VELIČINA!!! MILION PUTA , NOLE HVALA!!!!!
    (m, 15. jul 2019 12:27)

    # Link komentara

  33. Bolji je pobedio jer da nije bio bolji on bi izgubio .
    (Alan Ford, 15. jul 2019 11:50)

    Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti.
    (?, 15. jul 2019 12:27)

    # Link komentara

  34. Da je Federer pobedio bila bi repriza vec 20 puta od jutros, ali posto je Djokovic pustaju motokros i ostale splacine koje niko ziv ne gleda. Fuj
    (Damir, 15. jul 2019 12:27)

    # Link komentara

  35. Drugo karijera Novakova bi bila u slobodnom padu. RF bi bio na 21, Rafa na 18 i bilo bi mu još teže vjerovati. I ovako je dosta sumnjao u sebe pod pritiskom medija koji mu ne priznaju pola uspjeha. Samo uporno i bez osvrtanja, slušaj samo sebe Novače i doći ćeš gdje pripadaš po talentu i vrijednosti a to je sami vrh. Ovo je već otvorilo vrata mnogim sportisima i ljudima sa ovih prostora da vjeruju u sebe i da se odavde može uspjeti podjednako kao kad si rođen u Švajcarskoj, Engleskoj, US. Bravo Nole legendo. Izučavati će se mentalna snaga potpuno neopravdano nametnute pozicije underdog-a aktuelnom broju 1 i njegov odgovor na to.
    (Petar, 15. jul 2019 12:26)

    # Link komentara

  36. Što je Novak imao da izgubi a sto RF? Novak karijeru, ovaj ništa.Sve što je radio do sad bilo bi prosuto. Prvo bi RF prozvali nesumnjivim GOAT-om jer im i sad činjenice ne smetaju da to rade (direktni skor, analiza protivnika protiv kojih ste uzimali GS titule i sl.) Činjenica da nije bitno što uradiš i kakav rezultat imaš ako se ne zoveš Roger,Raphael,Stan,Andy,Dominic ili Alexander nego se prezivaš na vić, si otpisan ili umanjen je bzvzna. Sreća da je ime Novak koje im je poznato inače da se zove nedajBože Đuro ili Milenko doviđenja odmah. Ako si Monica Selesh, pa još US citizen možeš do zvijezda, svi te vole. Ovako… Zamisli ideš na posao svaki dan, 14.000 te mrzi i zviždi ti svaki dan posla i tako godinama. I onda se svi čude što Novak nije imao svoju igru,opuštenu,relaksiranu. Ne treba imati unaprijed opravdanja ali samo da se sjetimo da je uvijek pod pritiskom Novak a ne ovi manekeni poželjnog imena. Momak je superinteligentan, duhovit, pametan, govori više jezika. Švajcarska je spoj 3 velike kulture (ITA+DEU+FRA), svjetski sef, mit o preciznosti i pouzdanosti Viljem Tela, geo centar EU jer tu sve velike rijeke izviru, neutralnost jer je zapravo srce EU. I sad mi očekujemo da će više voljeti divlja plemena sa istoka nego same sebe. Dobro je on i prošao sa pritiskom. Ali da je čudno što nije bio u stanju ispoljiti najbolju igru kao ovaj nije. Zato mu svaka čast za intelekt jer se ne dobijaju sve bitke snagom nego umom i srcem. Nevjerovatni Nole, bravo i nastavi.
    (Petar, 15. jul 2019 12:21)

    # Link komentara

  37. Роџер Федерер Краљ@ Једино што је код тебе нормално је што пишеш нашим писмом! Све остало што желиш је мало пажње и ништа више. Исту тражиш на потпуно погрешан начин, нађи неку дјевојчицу и иди у шетњу (много паметније него да остављаш тако злонамјерне коментаре)!
    (делија нс, 15. jul 2019 12:20)

    # Link komentara

  38. Постоји једна сурова истина, Новака Ђоковића може победити сам он сам Новак Ђоковић.Када је спреман и у глави смирен њега нико не може победити. Све поразе је сам себу приредио.
    Зато је највећи свих времена јер нема ко да га победи сем ако он то не дозволи!
    (Рајко Четник, 15. jul 2019 12:19)

    # Link komentara

  39. Ako je Rodzer kako kaže odigrao fenomenalno i izgubio. !Kako je ovda Novak igrao???
    (szp, 15. jul 2019 12:16)

    # Link komentara

  40. "Veliki sam navijač Federera, malo je igrača na turu da su mi antipatični kao Novak, npr. lažni član velike četvorke,"...……
    (miki, 15. jul 2019 11:32)


    -?? wtf?.... sta je pisac ovim hteo da kaze: "npr. lazni clan velike 4"??
    (majtimajk, 15. jul 2019 12:12)

    # Link komentara

  41. Zastrašujuće je da je Novak sa ovakvom igrom( 50% njegovih mogućnosti) pobedio Federera koji bolje od ovoga ne može.A publika,to je posebna priča.Ljudi moraju da shvate da su karte za polufinale i finale Vimbldona paprene i da to može priuštiti samo najbogatiji sloj da ne kažem najsnobovskiji deo engleskog društva.E ,ti ljudi Federera prihvataju kao svojeg.Ko je Novak da ukalja tu auru belog sporta koji je dugo smatran sportom viših slojeva društva.
    (Statuskan, 15. jul 2019 12:08)

    # Link komentara

  42. Zašto niko ne kaže da je Novak bolji i kad odigra prosečno.
    Da je Novak odigrao svoj malo bolji meč bilo bi 3:1.
    Da je igrao najbolje što zna bilo bi 6:1 6:2 6:1.
    (pera lozac, 15. jul 2019 12:07)

    # Link komentara

  43. Pored svih nabrojanih poena, asova, gemova gde je bolj8 bio Federer treba napomenuti i fizicku spremu. Za Federera se govorilo da mu šanse drastično o0afaju ako meč ode u 5 setova a evo on postavi rekord u trajanju meca na Vimbldonu a da se nista nije videlo od umora. Pre 2-3 godine ovako nesto je bilo nezam8slivo za Federera.
    Federer kao da je ušao u neku drugu mladost ili je hemija neviđeno napredovala.
    (K.G., 15. jul 2019 12:07)

    # Link komentara

  44. (Роџер Федерер - Краљ, 15. jul 2019 11:19)
    Jel tebi dobro covjece? Pa pravi gospod drzi 4 od zadnjih 5GS i ti se i dalje nadas da NECE osvojiti vise nijedan? Vjerovatno je mnogo tesko biti ti u zivotu!
    Novaku bas nista nije polazilo za rukom juce i igrao jeg sa 70% svojih mogucnosti. A bilo bi dobro da prebrojis linije koke jeg pogadjao Federer. Vrh mrezice nije dao nijedan poeng Novaku. Nijednom nije morao upotrijebiti kurtoazno izvinjenje juce. Pobjedio je samo zato sto jeg dominantan. Tenis ne igraju ruke nego GLAVA! Ima dobrih udaraca koliko hoces.
    (Chisho, 15. jul 2019 11:56)

    # Link komentara

  45. Најсрећније добијен меч икада, Федерер га развалио у сваком сегменту игре, испуцао је срећу за наредне 10 године, никада неће стићи до 20 Грен Слема
    (Роџер Федерер - Краљ, 15. 

    Hahahahhaaha, kmeeeee, kmeeeee, hoces da se kladis?
    (Kun' fu panda, 15. jul 2019 11:55)

    # Link komentara

  46. A scena kad naka "gospodja" iz publike ustaje i prstom pokazuje kao jos jedan poen. Sva onako cinicna Engleakinja kako drugacije. Sedi, cuti tu, da ne kaz sta, nece te mi pustiti lomentar. Nije gotovo dok Nole ne kaze da je gotovo.
    (Tequila, 15. jul 2019 11:54)

    # Link komentara

  47. Bolji je pobedio jer da nije bio bolji on bi izgubio .
    (Alan Ford, 15. jul 2019 11:50)

    # Link komentara

  48. Svaka cast Federeru, igrao je fantasicno i zelim da jos dugo igra. Ali, za pobedu je osim elegancije i Rollex-a, potrebno i jos nesto. Hladna glava i cojones do terena.
    Zao mi je Fedexa, videlo se da mu je poraz izuzetno tesko pao, ali zbog publike... Uzivam u svemu. Kad je Fedex ispucao zadnju lopticu u aut a Novak onako hladno ("sve je to normalno" kako rece Muta) krenuo prema mrezi, bio je znak da pocne kolektivni oral u publici (njih 14000, to je za Ginisa) a bogami i ovde u klubu domacih Nolepljuvaca. Ziveli i na mnogaja ljeta!
    (pfuj, 15. jul 2019 11:47)

    # Link komentara

  49. Sve su probali, ali nije islo.
    (VS, 15. jul 2019 11:42)

    # Link komentara

  50. Zaplakala sam kada je na kraju intervjua rekao ono sve za svoju zemlju i navijace. Hvala Nole na svim radostima. Ponosu nas.
    (anica, 15. jul 2019 11:42)

    # Link komentara

  51. Još jedna ispravka Federer je imao 26 asova.
    (bot na kvadrat, 15. jul 2019 11:41)

    # Link komentara

  52. Samo neke male tehničke ispravke za mladu ekipu B92 portala- meč je trajao 4 sata i 57 min, Novak je imao 203 poena.
    (bot na kvadrat, 15. jul 2019 11:40)

    # Link komentara

  53. U mom selu kažu: zamalo nije isto što i j*bati.
    (Vaši ima, 15. jul 2019 11:40)

    # Link komentara

  54. Visko je gospodin sa velikim G..kako je juce tokom prenosa namazano isprozivao pink svaka mu cast..i pravi primjer kako komentator treba da isprati svog sunarodnika u toku meca..jos jednom bravo
    (hadvao, 15. jul 2019 11:38)

    # Link komentara

  55. Zasto ceo svet mora da navija za Novaka? Zasto je problem to sto je vecina Engleza navijala za Rodzera? Nole je dobio vise aplauza nego ikad na Vimldonu i opet neki pricaju o navodnoj mrznji ostrvljana prema Srbima.
    (Xman, 15. jul 2019 11:38)

    # Link komentara

  56. Читао сам изјаве и Новака, Вајде, Бекера..... У једној ствари се не могу сложити и то да је контролом емоција сачувао енергију. Прије бих рекао да је било супротно, односно да је баш то однијело највише неопходне енергије за овако захтјеван меч. Свакако стручњаци треба да анализирају да ли у овако битним мечевима Ђоковић игра боље када контролише емоције или када истим дозвољава да буду испољене!!! Честитке од срца на 16 ГС, генерације из нас ће ово препричавати!
    (делија нс, 15. jul 2019 11:36)

    # Link komentara

  57. Jednostavno najbolji, u njegovim rukama , nogama i glavi ta igra je vrlo jednostavna.

    Drago mi je da je i opet dobio onog napuhanka.
    (Hrvoje, 15. jul 2019 11:34)

    # Link komentara

  58. Veliki sam navijač Federera, malo je igrača na turu da su mi antipatični kao Novak, npr. lažni član velike četvorke, međutim ono juče, ona glava, stabilnost, samopouzdanje to je neviđeno... Mrsko mi je da to kažem,ali svaka čast
    (miki, 15. jul 2019 11:32)

    # Link komentara

  59. Mozda je Federer najbolji na planeti, ali ... Nole je vanzemaljac
    (Aco, 15. jul 2019 11:32)

    # Link komentara

  60. Nole srpski sine, pokazao si ko si i sta si! Hvala srpska legendo! Pevaj Srbijo!
    (Mihajlovic u sredinu, 15. jul 2019 11:29)

    # Link komentara

  61. Dok je fudbal bio fudbal(a i danas) nije uvek bolji pobedjivao nego spretniji i mudriji
    (ja, 15. jul 2019 11:28)

    # Link komentara

  62. @blaza
    kao i to da Novak izgleda kao da je posao u prodavnicu
    (ludeng, 15. jul 2019 11:27)

    # Link komentara

  63. Zar namerno udaranje reketom o stolicu sudije nije iskazivanje emocija?
    (Boci, 15. jul 2019 11:26)

    # Link komentara

  64. Izgleda da je ipak BOLJE IGRAO onaj ko je pobedio - I JESTE!!! Šta sada tu više ima da se meri i premerava. Kada je sledeći turnir, naravno posle makar kraćeg odmora? Bravo Nole i hvala!!!!!
    (m, 15. jul 2019 11:24)

    # Link komentara

  65. Hvala Novaku što je lažnoj aristokratiji pokazao gde joj je mesto.
    (sotir zvani djubre, 15. jul 2019 11:22)

    # Link komentara

  66. Visko je veliki poznavalac sporta, jedan od najboljih komentatora na ovim prostorima i uz to jedan veliki car! Milina je pratiti sport uz njegov komentar.
    (yyy, 15. jul 2019 11:22)

    # Link komentara

  67. Uf, kako sam guštao jučer, vrisnuo od sreće na kraju! Na mahove mi je došlo da pobijedi tko god, samo da meč više završi i sva ona napetost, ali čim bi Federer poveo, odmah bih se pokajao i svim srcem želio da ga Đoković okrene. Da sam bio i neutralan, publika bi me natjerala da navijam za Đokovića, i Federerova fama da je gospodin, a koliko ja razumijem ljude, on to nije. Uvijek kiseo kad izgubi, licemjerno sredi tj. dopusti da mu na ruku idu organizatori i puno toga namjeste, a onda je kao fin. Ma daj! Bravo, Đokoviću! Sad ne znam je li se samo meni dogodio jedan aspurdni ponak u doživljaju Đokovića i Federera. Ono, prije meča bio sam uvjeren da je Đoković najbolji svih vremena, a poslije meča, nakon ove pobjede koja me toliko razveselila, koliko god bio veseo, više nisam siguran je li baš najbolji ili je to ipak Federer koji s nepunih 38 igra ovakav tenis. Kako god, baš sam uživao jučer! Slavite svi i budite ponosni na svog sportaša koji se i nakon meča ponio gospodski. Ona lijepa doza balkanskog šarma i ujedno finoće, to krasi Đokovića, a Federer je gospodin jer to mora biti. Ne znam kako toliko ljudi i s ovih prostora nasjedne na to. Bio bi gušt da dođe do rivaliteta Čorić - Đoković, no i ovako je gušt. Živjeli! I da, na kraju, može li mi netko tko zna objasniti koliko se usporila podloga u odnosu na kasne devedesete. Je li se promijenio i sastav loptica i to. Čisto da znam kako da uspoređujem Samprasa, Safina i ovu sad generaciju. Pozdrav!
    (Cestitam, 15. jul 2019 11:21)

    # Link komentara

  68. S obzirom kako je umisljena ova mladja generacija,Federer moze igrati finala gren slema i sa 42 godine...Novak je jos jednom pokazao zasto je najveci,sa 70% svojih mogucnosti je dobio ovaj mec.Da Novak kojim slucajem ispadne ranije na nekom gren slemu,to bi odma Federer iskoristio,i to Novak zna...Zato se cuva za gren slemove i svai put ide do samog kreaja,kako bi Federera onemogucio da osvoji jos koju titulu.
    (Sinisa, 15. jul 2019 11:20)

    # Link komentara

  69. Најсрећније добијен меч икада, Федерер га развалио у сваком сегменту игре, испуцао је срећу за наредне 10 године, никада неће стићи до 20 Грен Слема
    (Роџер Федерер - Краљ, 15. jul 2019 11:19)

    # Link komentara

  70. Trebalo je da ja pobedim! Imao sam dve meč lopte! Buhuhuhu!
    (nolemanijakinja, 15. jul 2019 11:18)

    # Link komentara

  71. Kakve je juce izjave imao Visko,prva ona da je sport najbolji rijaliti program,bez foliranja i ostalih "ruzicastih "gluposti, da Novak ima najjacu glavu,srce i da ne nabraja dalje i ona Novak se smeje zna da ce da pobedi-KAKV KRALJ
    (blaza, 15. jul 2019 11:13)

    # Link komentara