- Wimbledon 2019 -

"Rekao sam na meč loptama za Rodžera – nije kraj"

Srbija na Vimbldonu! Kakva radost za one malobrojne srpske navijače u hramu tenisa.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: B92/ZK
Foto: B92/ZK

Samo koji minut pošto se završio istorijski meč na Vimbldonu između Novaka Đokovića i Rodžera Federera, reka navijača spuštala se niz stepenice ka platou ispred terase gde po tradiciji, šampion izlazi pred publiku sa peharom.

I koliko god da su na stavionu navijali za Federera, mnogi su pohrilili tamo da bi pozdravili novog-starog šampiona, Novaka Đokovića koji je osvojio peti Vimbldon.

Među njima i jedna mala grupa iz Srbije, Tamara, Zoran i Srđan. Srđana smo prekinuli baš kada je nekom preko telefona prepričavao nestvaran doživljaj sa meča koji je završen sve sa onom ceremonijom dodele pehara, samo koji minut ranije.

Iz Beograda su i Novog Sada.

Od šest ujutro smo na nogama, ali za ovakve stvari se živi“, kaže nam Tamara.

Jednako su svi bili impresionirani Novakovom igrom. Srđan je konstatovao sledeće:

Ma sve je bilo kao onda na US Openu kada je Federer imao dve meč lopte, 15:40. Nestvarno je šta momak radi“, oduševljen je Srđan.

Zoran je bio jednako ushićen.

Svega je bilo, kakav meč, nestvarno. Rekao sam kada je Federer imao meč lopte, nije kraj! I nije bio, bio sam u pravu“, rekao je uz veliki osmeh.

Za kraj, fotografija koja se pamti. Meč koji će svako od njih nositi dugo u sećanju i srcu, jer su imali tu privilegiju da, makar sa Henmanovog brda posmatraju trenutak teniske istorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.