Vasović: Osvajanje Lige šampiona je naš krajnji cilj

Direktor kragujevačkog VK Radnički Jugoslav Vasović sumirao je sezonu u kojoj je tim iz srca Šumadije osvojio titulu prvaka Jadranske lige i šampiona Srbije.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

"Naš krajnji cilj je osvajanje Lige šampiona i tome smo svi u klubu maksimalno posvećeni", izjavio je Vasović.

O kakvom uspehu se radi najbolje svedoči podatak da se do pre samo pet godina Radnički takmičio u četvrtom rangu, a da su u ovogodišnjoj trofejnoj selekciji čak petorica igrača stasala u mlađim kategorijama kragujevačkog kluba.

Vasović ističe da je trijumf u regionalnoj ligi došao malo preuranjeno, dok je titula najboljeg u Srbiji bila planirana i predstavljala je glavni cilj za ovu sezonu.

“Naš plan nije u potpunosti ispunjen, jer smo želeli i pehar u Kupu Srbije, koji je zasluženo osvojila Crvena zvezda. Međutim, najvažnije je da sve radimo planski i po program koji je odavno zacrtan. U tom našem planu je i titula prvaka Evrope, ali za taj cilj nemamo preciznu vremensku odrednicu”, rekao je Vasović.

Opšta je ocena da je kvalitet vaterpola u šampionatu i Kupu Srbije u minuloj sezoni bio na zavidnom nivou, a da je finale u potpunosti opravdalo očekivanja.

“Mislim da je to bio veliki duel dve trenutno najbolje ekipe u zemlji. Možda je neko u završnici očekivao Crvenu zvezdu zbog dobrih igara u nacionalnom Kupu i na evrosceni, ali Novi Beograd je sasvim zasluženo bio u finalu. Sva tri meča finalne serije donela su mnogo uzbuđenja, a mislim da je konačan ishod i naš trijumf bio potpuno zaslužen”,
rekao je Vasović.

On je govorio i o planovima za narednu sezonu.

“Ciljevi su uvek isti, najviši plasman u svakom takmičenju u kojem učestvujemo. Očekujem da ćemo naredne sezone debitovati u grupnoj fazi Lige šampiona i to je jedino takmičenje u kojem nećemo moći da računamo na najviši plasman. U svim ostalim takmičenjima titule su cilj, tu nema promene”, samouvereno poručuje Vasović.

Radničkom na tom putu neće biti lako, ako se u obzir uzme činjenica da Novi Beograd pravi izuzetno moćan tim i u evropskim okvirima, a da su značajna pojačanja najavili i ostali klubovi.

“Novi Beograd je već napravio odličan tim. Imaju odičnog trenera i već su pokazali da mogu mnogo, a da njihovi planovi imaju sistem. Uveren sam da ćemo i svi mi ostali umeti to da pratimo, a da će konačan epilog biti dobrobit srpskog vaterpola u celini. Očekujem pozitivan uticaj ulaganja u Novi Beograd, kao i trogodišnjeg ugovora za organizciju Fajnal-ejta u Beogradu”, kaže Vasović.

On napominje da uspesima Radničkog ove sezone nije kraj, jer očekuje titule i u mlađim kategorijama, čijem je radu izuzetno posvećen.

“To je još važnije za budućnost vatepola u Kragujevcu i Srbiji”, zaključio je Vasović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.