Savić: Oslabljeni smo, ali to ništa ne menja

Selektor vaterpolo rerezentacije Srbije Dejan Savić izjavio je da će ekipa učiniti sve da pobedi Španiju i plasira se u polufinale Svetske lige.

PTIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Srbija će dočekati Španiju bez Branislava Mitrovića, Save Ranđelovića, Andrije Prlainovića i Strahinje Rašovića zbog klupskih obaveza, a izostaće i povređeni Duško Pijetlović.

"Dosta smo okrnjeni, ali ovo je trenutno najjači sastav i to ništa ne menja, igraćemo kao što uvek igra Srbija. Imali smo nejasnoća oko igrača iz mađarskih klubova, ali Mađari su iskoristili činjenicu da su se plasirali na Olimpijske igre i imaju pravo da to učine. Sa druge strane mi smo na neki način učinili Špancima da pomerimo datum sa 17, na 10, ali smo sami sebi medveđu uslugu. Sigurno je da je ovo borba za finalni turnir, gde na kraju ispada i da je utakmica 14., aprila bitna, jer najverovatnije će domaćin Gruzija direktno da se kvalifikuje za tu završnicu", rekao je Savić novinarima na bezenu "Milan Gale Muškatirović".

Prema njegovim rečima, teško je porediti utakmicu u četvrtfinalu Evropskog prvenstva sas Špancima u Budimpešti i sutrašnji duel.

"Biće malo drugačija atmosfera, mislim da su reprezentativci uveliko u sistemu klupskog i ervopskog takmičenja. Španci neće odstupiti od svoje agresivne i brze igre, a na nama je u suštini, ne da se branimo, nego da odgovorimo na taj stil", istakao je Savić.

Selektor Srbije ponovio je da u situaciji kada je obezbeđen plasman na Olimpijske igre Svetska liga služi pre svega da se ekipa okupi i bude zajedno.

"Sa jedne strane završnica može da bude jedan turnir više, a sa druge može da bude i zamka. U suštini, na nama je da odlučimo na koji način ćemo da pristupimo, da li kao 2014. u jakom treningu i igramo utakmice, a sa druge starne ako se kvalifikujemo, možda pošaljemo i drugi tim, odnosno mlađi sastav", zaključio je Savić.

Utakmica između vaterpoliste Srbije i Španije igra se u utorak od 18 sati na bazenu "Milan Gale Muškatirović".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.