Država preuzela finansiranje vaterpolo klubova u Srbiji

Vlada Srbije preuzeće na sebe finansiranje vaterpolo klubova.

Izvor: B92, Beta
Podeli
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

To je rezultat sastanka između predsednika VSS Viktora Jelenića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Imali smo sjajan sastanak i predsednik je razumeo u kakvom su položaju klubovi. Kako su oni svojim kvalitetnim radom garant budućih uspeha reprezentacije prihvatio je odmah naš predlog da država pomogne rad klubova", rekao je Jelenić.

Novčana sredstva će dobiti 23 muška kluba, učesnici Regionalne lige, Prve i Prve B lige, kao i šest ženskih klubova.

"Da ne bude zabune tačno će se znati na šta se sredstva odnose. Klubovi će potpisati ugovor sa savezom, pravdaće sredstva koja će biti namenska, za igrače, trenere, putovanja... Neće biti bacanja u bunar i Savez i ja kao predsednik smo garant namenskog trošenja sredstava. Svaki klub će dobiti deo sredstava u zavisnosti od ranga takmičenja. Davaće se u četiri rate i klubovi će biti dužni da posle svake opravdaju potrošeni novac. Takođe deo novca će ostati i za akcije saveza", kazao je Jelenić.

Prošle godine, posle osvajanja Evropskog prvenstva, Vlada Srbije pomogla je da se Savez reši velikog duga.

"Predsednik zna koliko je vaterpolo trofejni sport i u toj činjenici se ogleda njegova želja da nam pomogne. Klubovi su u krizi i država je na ovaj način pokazala koliko želi i koliko može da učestvuje u što boljem funkcionisanju. Zaista zbog ovog ali prošlogodišnjeg gesta dugujemo veliku zahvalnost predsedniku Vučiću", rekao je Jelenić.

On je dodao i da će u Beogradu biti izgrađen novi bazen za potrebe reprezentacije.

"I tu smo dobili apsolutnu podršku predsednika. O tome se već pričalo, sada smo u fazi projekta. Mislim da će se novi objekat, prvi posle 40 godina, izgraditi na Novom Beogradu, ali još malo strpljenja i sve će biti poznato. Moram da kažem i da savez podržava mere grada prema SC 'Milan Gale Muškatirović' jer je u interesu i građana i sportista", zaključio je Jelenić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.