Vasićeva: Potrebna nam je pobeda, težak meč pred nama

Srpska košarkašica Sonja Vasić rekla je da očekuje tešku utakmicu protiv Južne Koreje na Olimpijskim igrama.

Izvor: B92, Beta
Podeli
EPA-EFE/KIYOSHI OTA
EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Kako ističe Vasićeva, to je zato što je "njihov mentalitet takav da nikada ne odustaju."

"Očekujem prilično tešku utakmicu, jer će nam biti prvi put posle dosta vremena da igramo protiv neke azijske ekipe koje igraju, za nas, atipičnu košarku. Njihov mentalitet je takav da nikad ne odustaju i igraju visokim intenzitetom svih 40 minuta. Nama je potrebna pobeda i pre svega dobra utakmica kako bismo se digle i sa što boljim osećajem ušle u četvrtfinale", rekla je Vasić, preneo je sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Selekcija Srbije igraće sutra protiv Južne Koreje za plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira. Košarkašica Maja Škorić dodala je da je utakmica veoma bitna, kao i da čvrsto veruje u pobedu selekcije.

"Sigurno neće biti ni malo lako. Koreja kao i ostale azijske reprezentacije ima specifičan stil. Igraju brzu košarku, u istom ritmu ceo meč bez odustajanja. Na nama je da reči prenesemo u dela, da se taktički najbolje moguće spremimo za njih, ali pre svega da energetski budemo na našem nivou, igramo jedna za drugu i svim srcem branimo dres Srbije", zaključila je ona.

U Grupi A vodi selekcija Španije sa dve pobede, dok Kanada i Srbija imaju po jednu pobedu i poraz, a Južna Koreja je bez pobede.

Španija i Kanada svoj meč igraju u noći izmedju subote i nedelje od 3.00, dok će meč izmedju Srbije i Južne Koreje biti na programu u nedelju od 14.00.

Plasman u četvrtfinale osiguraće po dve selekcije iz tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.