Intervjui - Tokyo 2020 -

Jovanović za B92.net: Idemo da predstavljamo Srbiju

Nevena Jovanović, košarkašica Srbije, govorila je za B92.net pred odlazak na Olimpijske igre.

SN
Podeli
Photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Košarkašice Srbije su nedavno postale šampioni Evrope, a sada ih čeka još teži ispit – Olimpijske igre.

U Tokio odlaze kao najbolja evropska selekcija i nadamo se da će se u Beograd vratiti sa jednim od tri odličja.

Pozdrav Nevena i hvala ti najlepše što si odvojila malo vremena za nas. Već su se malo slegle emocije posle svega što ste uspele da uradite. Kako bi ocenila Evropsko prvenstvo i vaš neverovatan pohod?

"Mislim da je uspeh izuzetan, veliki i poseban. Naravno da smo želele što bolji rezultat i išle spremne na takmičenje, i kako je odmicalo mi bile sve bolje"

Na početku takmičenja niste bile prvi favoriti, ako se ne varam bile ste tek peti favorit i osvojile titulu... Pale su Špankinje, domaćini, pa u finalu Francuskinje koje su prema mišljenju stručnjaka bile najjači tim šampionata

"Da, pominjale su se ekipe u vrhu, i mi smo uvek bili tu negde. treći, četvrti, pa čak i peti favorit, ali mi se nikad ne vodimo statistikama. Mislim da smo od četvrtfinala dobile najjače moguće protivnike, zato sam i rekla da je ovo zlato posebno"

Slede Olimpijske igre, kažu kruna svakog sportiste. Kakva su očekivanja i da li se oseća neki pritisak s obzirom da tamo idete kao šampioni Evrope?

"Pritisak sigurno postoji, idemo na najveće planetarno takmičenje da predstavljamo Srbiju, i to uvek treba da bude dodatni motiv, nama a i svakom sportisti"

Grupa A u kojoj je Srbija takođe ima Koreju, Kanadu i Španiju, ekipu koju ste nedavno pobedile. Šta vas očekuje tamo i kakav je pristup?

"Tri jake i svaka na svoj način različita ekipa. Moramo da budemo spremne na sve tipove košarke, ali mi sve to prepuštamo trenerima a na nama je da samo slušamo"

Neka poruka za ljude iz Srbije?

"Ponoviću po sigurno deseti put, ali hvala svima na ogromnoj podršci. I budite uz ceo Olimpijski tim Srbije u Tokiju"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 2 sledeca idi na stranu