"Alkaras je poput ubice – napada, ne dâ vam da dišete"

Argentinski teniser Fakundo Bagnis, prvi rival Karlosa Alkarasa u Majamiju, govorio je upravo o Špancu.

MTIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Njih dvojica će odmeriti snage u petak, ne pre 20.00 časova.

"Nemaju svi igrači priliku da budu tako dobri kao on na početku karijere. Ja nemam njegov talenat, ne radim tako različite stvari ka on. On je prvi igrač sveta. Tokom karijere sam sam dosta radio, odricao od mnogo toga. Svaki put sam davao sve od sebe kako bih probao da uđem u polufinali ili finale na nekom Grend slemu. Sigurno je da su naše karijere različite", rekao je Bagnis.

Prvi put su se sastali na čelendžeru u Kordenonsu, kada je slavio momak iz Mursije rezultatom 7:6, 4:6, 6:2.

"Sećam se da nisam igrao tako dobro. Meč je bio tesan, ali kada se završio, znao sam da sam imao priliku da ga pobedim. Godinu dana kasnije, rekao sam ’U redu, ovaj put nije bilo tako tesno’. Na treninzima na različitim turnirima možete da osetite kako napreduje korak po korak", dodao je on i istakao:

"Sećam se da sam u Kordenonsu rekao da njegov servis nije tako dobar. Sada to ne mogu da kažem. Pretalentovan je. Njegova brzina i neverovatni udarci sa svih delova terena. Mislim da je Karlos kombinacija Nadala i Federera".

Alkaras je slavio protiv Bagnisa i u Oeirasu, te Umagu.

"To što on može da uradi sa 19 godina je neverovatno. Ali njegov stav i mentalitet su snažni. Mislim da je Karlos poput ubice. Ne možete da dišete. Napada vas sve vreme. Ima toliko udaraca i trikova", kazao je Bagnis.

Podsetimo, Alkaras će morati da odbrani titulu u Majamiju ako želi da ostane na vrhu ATP liste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.