Novak Đoković

"Federer i Đoković nisu zanimljivi, tenis je dosadan kao kriket"

Marselo Rios, nekadašnji broj jedan svetskog tenisa, smatra da i takvi šampioni kao što su Rodžer Federer i Novak Đoković nisu svima zanimljivi.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/BELGA PHOTO PATRICK HAMILTON
Foto: Profimedia/BELGA PHOTO PATRICK HAMILTON

Čileanac je u intervjuu za "Klej" magazin rekao kako mu je daleko interesantnije da gleda neke druge igrače poput Nika Kirjosa ili Fabija Fonjinija.

Rios tvrdi da je i Novak Đoković "negledljiv" i da je tenis postao "dosadan poput kriketa".

"Federer po meni nije od igrača koje kad vidite kažete, 'kako je uzbudljivo'. Dopada mi se kako igra, jer to radi sa neviđenom lakoćom, veoma je inteligentan na terenu, veoma dobar. Ali on nije Kirjos, Fonjini koje dok gledate čekate da naprave zbrku, nered. To je daleko interesantnije. Ni Novak mi na terenu ne deluje tako zabavno", kaže Marselo.

Takve izjave nisu nikakavo iznenađenje za Riosa, koji je i tokom karijere davao neobične ocene.

Po osvajanju mastersa u Monte Karlu 1997. godine, na ceremoniji dodele nagrada, rekao kako svota koju je dobio nije bila dovoljna da pokrije gubitak koji je imao u jednom kazinu nedelju dana pre toga!

Ostao je poznat i po tome što je bio diskvalifikovan sa turnira u Los Anđelesu kada je vređao sudiju u stolici.

Ipak je osvojio 18 titula od čega pet mastersa, a šest nedelja je bio prvi na svetu.

"Tenis je uvek imao restrikcije. Psuješ, kazne te; baciš reket, nova kazna. Na konferencijama za medije nisi mogao da pričaš loše o bilo kome. Na Vimbldonu si obučen u belo i ne ličiš ni na šta. Tenis je dosadan, to je kao gledanje kriketa. I onda se pojavi momak kao Kirjos i donese revoluciju. Puni stadione, on je spektakl. I mene su smatrali 'pogrešnim'. Privlačaio sam pažnju bacanjem reketa, ili psovkama. Ljudi se se zabavljali", dodao je Rios.

Za kraj je ostao veran tome da ne želi da se bavi pozivom trenera.

"Ne bih nikoga da treniram. I da me Federer pozove, rekao bih ne", zaključio je Rios.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.