Cicipas: Loptice su krive za povrede

Stefanos Cicipas je poslednji u nizu igrača koji je zatražio promenu u vezi sa lopticama kojima se igra na turnirima na betonu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Cicipas: Nekad sam provodio dve nedelje zatvoren u sobi

Grčki teniser je pred start na Mastersu u Majamiju poručio da se u poslednje vreme o tome dosta razgovaralo među igračima.

Na Australijan openu igrači su se žalili na igranje sa "Danlop" lopticama, a Cicipas kaže da je dosta igrača zbog toga zadobilo povrede.

Dok se on muči sa povredom ramena, Holger Rune i Sebastijan Korda su imali problem sa ručnim zglobom, mada se oni, za razliku od njega, nisu žalili da su loptice krive za to.

"Mislim da je ove godine ta promena u vezi sa lopticama nešto o čemu se dosta razgovaralo među igračima. Loptice bi trebalo da ostanu iste na većini turnira, posebno na onim na brzim podlogama. To ide u korist našim igračima i štiti nas od povreda. Čuo sam komentare drugoh igrača o lopticama početkom godine i to je sve imalo značajnog uticaja na ramena, zglobove ruku i ruke uopšte. Mislim da otuda dolazi i moja povreda", rekao je Cicipas.

Posle poraza u finalu Australijan opena, Cicipas je dobio svega jedan od tri naredna meča.

U Indijan Velsu je izgubio u prvom kolu od Džordana Tompsona, a sada sledi takmičenje u Majamiju.

"Nadam se da ću u Majamiju igrati bez bola i da ću biti u stanju da terenu prikažem nešto drugačije od onoga u Indijan Velsu. Bio je to turnir gde sam mnogo patio, nije bilo lako biti na terenu, ali kao da sam bio primoran na to. To ustvari nisam želeo. Imate izvesna ATP pravila koja vas teraju da igrate velike turnire, a ja nisam od onih koji vole da se povlače i odustaju posle par gemova. Nadam se da ću na terenima u Majamiju biti u stanju da više uživam i da ne mislim mnogo na ruku. Srećo, sada se bolje osećam", poručio je grčki teniser.

U prvom kolu je slobodan, a u drugom se sastaje sa boljim iz duela Rišara Gaskea i Krisa O'Konela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.