Novak Đoković

"Ako Novaku ne dozvole, biće velika sramota"

Tomi Has, direktor Mastersa u Indijan Velsu, rekao je da organizatori takmičenja nastoje na sve načine da Novak Đoković zaigra u Kaliforniji.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Tako nešto zbog pravila o zabrani ulasku u zemlju nevakcinisanim strancima, trenutno nije moguće, ali Has i dalje gaji nadu da će doći do promene.

Prema važećim propisima državne administracije SAD, Novak Đoković neće moći da igra u Indijan Velsu, ali i narednom turniru ATP 1.000 serije u Majamiju.

Predsednik SAD Džo Bajden je najavio ukidanje mera tek za 11. maj, dakle mnogo kasnije, tako da Novak može da se nada jedino učešću na Mastersu u Sinsinatiju i US Openu u avgustu i septembru.

Tomi Has je rekao da bi bila velika šteta da šampion Australijan opena ne nastupi na turniru u Kalifornijskoj pustinji, čiji je Nemac direktor od 2016. godine.

"Očigledno je da je jedini problem u tome što on i dalje ne može da uđe u SAD, jer se ukidanje tih mera očekuje sredinom aprila ili u maju. Bilo bi lepo videti da se te mere ukinu malo ranije i da ga imamo na ovim turnirima u Indijan Velsu i Majamiju. Mislim da on želi da igra, tako da bi trebalo da mu damo šansu. Nadajmo se da će biti ovde. Po mom mišljenju, bila bi velika sramota ako ne bude ovde i ne dozvoli mu se da dođe", rekao je Has.

Iako je Džo Bajden najavio ukidanje mera za 11. maj, pojedini senatori traže da se to učini momentalno.

Republikanac Tomas Masi je rekao da su te mere u drugim zemljama ukinute odavno i da bi SAD trebalo da im se momentalno pridruže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.