Hopman kup naredne godine u Nici

Takmičenje Hopman kup u kome učestvuju mešoviti parovi igraće se od naredne godine u Nici, saopštila je Međunarodna teniska federacija (ITF), prenosi AP.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT
EPA-EFE/RICHARD WAINWRIGHT

"Za svaku selekciju će nastupiti po jedan teniser i teniserka. Oni će odigrati po jedan meč u singlu, a zatim i jedan u mešovitom dublu", saopštila je ITF.

Organizator takmičenja će biti Teniski klub Nica, a mečevi će naredne godine biti odigrani od 19. do 23. jula. ITF je naveo da će Nica biti domaćin Hopman kupa do 2027. godine.

U saopštenju se navodi da će u naredne dve godine učestvovati šest ekipa, a od 2025. format će se proširiti na osam reprezentacija.

Hopman kup je poslednji put održan 2019. godine u Pertu, a takmičenje je prvi put odigrano 1989. Jugoslavija je ovo takmičenje osvojila 1991. godine, a tada su nastupili Monika Seleš i Goran Prpić.

Srbija je dva puta osvojila drugo mesto na Hopman kupu. Naša selekcija je 2008. godine poražena u finalu od selekcije SAD-a 2:1, a igrali su Jelena Janković i Novak Đoković.

Za Srbiju su 2013. nastupili Đoković i Ana Ivanović, a naši teniseri su ovog puta izgubili u finalu od Španije 2:1. Pobednik Hopman kupa 2019. bila je selekcija Švajcarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.