"Federer najprirodniji igrač, nebitno da li će ga Nadal i Đoković prestići"

Nik Kirjos će ove nedelje biti jedna od zvazda turnira Rakuten open u Tokiju.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Australijanac je po dolasku u Japan pričao o svojim planovima i ambicijama, ali se osvrnuo i na nedavno povlačenje Rodžera Federera.

"Da, gledao sam sve to. Bio je to poseban momenat. Kao što sam rekao, on je verovatno najveći, najprirodniji, najnadareniji teniser na svetu kog ćemo ikad videti. Bez obzira da li će ga Novak i Rafa prevazići statistički. Nadam se da će uživati posle povlačenja. Ima četvoro dece, prelepu porodicu, vreme je bilo da odloži reket i uživa u životu", kaže Kirjos.

Zanimljivo je da Nika u utorak, kada izlazi na teren, čeka i video saslušanje u vezi sa optužbom u Australiji zbog optužbi da je fizički zlostavljao bivšu devojku.

Njemu će Tokio biti prvi turnir posle poraza prošlog meseca u četvrtfinalu US Opena.

"Postoji mnogo toga što mogu da kontrolišem, preduzimam sve moguće korake i nosim se sa tim van terena. Mogu da radim to što je u mojoj moći, a ovde sam u Tokiju da bih igrao dobar tenis, da nastavim gde sam stao i da radim svoj osao, da igram tenis i to dobro. To je sve", kaže Nik, koji je osvojio Tokio 2016.

Poručio je i da ga je poraz od Karena Hačanova na US Openu samo dodatno motivisao.

"Mislio sam da je US Open bio dobra šansa za mene. Očigledno je da me je taj poraz zaboleo jer sam verovao da sam favorit pošto sam pobedio Danila Medvedeva. Sada moram da čekam do Australijan opena, ali želim da održim formu, želim da se taj dobar trenutak nastavi. Radim sve što je potrebno da bih osvojio taj grend slem. Ne možete se samo pojaviti na grend slemu i da ga osvojite. Potrebno je postaviti osnove. Super sam uzbuđen što sam opet ovde u Japanu", dodao je Kirjos.

On je u Tokiju peti nosilac i nastartu igra protiv Ceng Čun-Hsina sa Tajvana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.