Rud i Cicipas u Timu Evropa

Stefanos Cicipas i Kasper Rus, peti i sedmi teniser sveta, biće deo Tima Evropa na predstojećem Lejver kupu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Egzibiciono takmičenje održava se od 23. do 25. septembra u O2 Areni u Londonu.

Cicipas i Rud će se po izboru selektora Bjerna Borga priključiti Rafaelu Nadalu, Novaku Đokoviću, Endiju Mariju i Rodžeru Federeru.

Grku će to biti treće pojavljivanje, a Rudu drugo.

"Ovo je sjajan tim. Stefanos i Kasper su predvodnici nove generacije igrača. Obojica su igrali odlično na Lejver kupu i nemam dilemu da će opet pokazati svoje vrednosti uz članove 'velike četvorke'. Biće to zaista poseban događaj u Londonu", izjavio je Borg.

Cicipas, koji je ove sezone osvojio dve ATP titule, na Majorci i Masters u Monte Karlu, srećan je što je opet dobio priliku.

"Lejver kup je događaj u kojem volim da igram, sjajno je prodružiti se rivalima i postati deo Tima Evropa, igrajući protiv sjajnih takmičara iz Tima Svet. Više sam nego ponosan što predstavljam Evropu", kaže Stefanos.

Rud je ove sezone dosegao najbolji plasman u karijeri, peto mesto, igrao je finale Rolan Garosa i postao prvi Norvežanin koji se probio u Top 10, a uj 2022. je osvojio Buenos Ajres, Ženevu i Gštad.

"Ponosan sam što sam deo Tima Evropa i njene istorijske postave. Bilo je sjajno iskustvo igrati u Bostonu, jedva čekam da budem sa ovim sjajim igračima koji će mi biti saigrači u Londonu", poručio je Rud.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.