"To je najteža stvar koju sam mogla da zamislim"

Američka teniserka Serena Vilijams govorila je o utiscima po objavi da će uskoro završiti karijeru.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Serena objavila povlačenje: Došao je kraj

Samo dan pošto je zabeležila prvu pobedu posle 14 meseci, Amerikanka je u septembarskom izdanju magazina Vog definitivno potvrdila nameru da podvuče crtu ispod blistave karijere.

"To je najteža stvar koju sam mogla da zamislim. Ne želim da bude kraj, ali sam istovremeno spremna za ono što dolazi", kaže Serena.

Ona je na društvenim mrežama u najavi priče za magazin poručila:

"Vog, naslovnica septembarskog izdanja. Dođe čas u životu kada morate da odlučite da idete u drugom pravcu. To vreme je uvek teško kada nešto volite tako mnogo. Moj Bože, koliko ja volim tenis. Ali sada, odbrojavanje je krenulo. Moram da se fokusiram na to da budem mama, na moje duhovne ciljeve i konačno otkrivanje nečeg drugačijeg, ali da i dalje budem Serena. Uživaću u tome u narednih nekoliko nedelja", poručila je Vilijams.

Ona se neće povući momentalno, jer se i dalje nada da će igrati krajem meseca na US Openu.

"Nažalost, nisam bila spremna za Vimbldon ove godine. I ne znam da li ću biti spremna za Njujork. Ipak ću pokušati. I turniri koji prethode biće zabavni", dodala je osvajačica 23 grend slem titule u singlu.

Ona je poručila da je vreme da bude više uz ćerkicu Olimpiju i supruga Aleksa, ali otkriva i kome je prvom rekla za nameru da se povuče.

"Bilo mi je teško da priznam sebi ili bilo kom drugom da moram da prestanem da igram tenis. Moj suprug Aleksis i ja jedva da smo pričali o tome. Ne pominjem to ni u razgovorima sa mamom i tatom. Kao da je nestvarno dok to ne izgovorite glasno. Dođe to i ja imam tu neugodnu knedlu u grlu i počnem da plačem. Jedina osoba kojoj sam to rekla je moj terapeut! Ono što sigurno neću da radim je da zaslađujem ovu priču. Znam da su mnogi uzbuđeni i da se raduju povlačenju, želim da se i ja osećam tako. Ešli Barti je bila prva na svetu i osetila je da je vreme da ode u martu, verujem da je to iskreno verovala i da je osćela da je spremna. Karolina Voznjacki, jedna od mojih najboljih prijateljica, imala je isti osećaj olakšanja kad se povukla 2020. godine", poručila je između ostalog nekada prva igračica sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.