Medvedev: Novak, Rodžer ili Rafa – za mene se ništa ne menja

Danil Medvedev je jedan od glavnih favorita na poslednjem grend slemu sezone, US Openu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ruski teniser će u Njujorku od 29. avgusta braniti titulu koju je prošle godine osvojio na impresivan način pobedom protiv Novaka Đokovića.

Tada je Moskovljanin sprečio Novaka da osvoji kalendarski grend slem, a i sada ima ambiciju da bude najbolji na Flašing medouzu.

Pitanje je da li će ove godine na US Openu biti ikoga od članova "velike trojke", ali Medvedev kaže da to za njega ne menja ništa.

"Očigledno je, ako su članovi 'velike trojke' tu, oni će biti favoriti, pre svega jer su osvojili veliki broj turnira, praktično svaki na kom su učestvovali. Tako da to ne bi bilo iznenađenje. S druge strane, za mene se ništa ne menja bilo da su oni tu ili ne", kaže Medvedev.

Danil je prošle nedelje osvojio titulu u Los Kabosu, dobro je započeo letnju američku turneju.

"Moj cilj je da osvojim turnir bez obzira ko bi mi bio protivnik u finalu. Bilo da je u pitanju kvalifikant, laki luzer ili drugi nosilac, želim samo da pobedim. Ne mogu da poreknem da je pobediti nekog iz 'velike trojke' poseban osećaj. To mi se dešavalo protiv Rafe i Novaka, ali ne i protiv Rodžera", kaže Danil.

On će pokušati da odbrani trofej i na mastersu u Kanadi, pošto je protekle godine slavio u Torontu, dok se ove nedelje, shodno pravilu o izmeni domaćinstava naizmenično svake godine, igra u Montrealu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.