Cicipas: Novak je blizu savršenstva

Grčki teniser Stefanos Cicipas imao je samo reči hvale za Novaka Đokovića posle finala Rima.

MTIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Titulu je, šestu u karijeri u prestonici Italije, osvojio srpski teniser, nakon dva seta (6:0, 7:6).

"Novak je veliki šampion. Mnogo ga poštujem. Razumem svaku odluku koju je doneo, čak i one u prošlosti. Podržavam ih. Mislim da je on veoma mudra osoba koja tačno zna šta radi kada je reč o njegovoj karijeri i životu. Sve je uskladio tako da je blizu savršenstva – ishrana, svakodnevni život, tenis, sve je dobro rasporedio", rekao je Cicipas i dodao:

"On je kao bolid Formule 1 – i najmanji detalj može da mu poremeti ritam. Stara se o tome da je sve šo radi blizu perfekcije, koliko je moguće. To ne mogu da zanemarim i to ne može da me ne inspiriše, jer to je profesionalizam do kraja. Ako govorimo o teniskim legendama i rekordima, lično mislim da je je jedan od najprofesionalnijih i najboljih od svih."

Osvrnuo se Cicipas na Rolan Garos, gde ima više favorita. Najveći su verovatno Karlos Alkaras i Novak Đoković.

"Trenutno je to Karlos Alkaras. Previše imena. Alkaras ili Novak, obojica igraju sjajno i oni su favoriti. Ja moram da popravim nekoliko stvari u igri. Ne znam da li ću uspeti, ali nadam se da hoću do Rolan Garosa. Voleo bih da budem tu sa njima, ali moram da unapredim neke detalje. Na papiru sam sve bliži, ali to je na papiru. Rolan Garos je maratona, čak i više od drugih slemova. Mora čovek potpuno da se potroši i duhovno i fizički na terenu, to je svojstvo šljake, da iscedi sve iz tebe. Odmoriću se nekoliko dana i početi da treniram. Nadam se da mogu daleko", istakao je Cicipas.

Rolan Garos kreće 22. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.