Đoković: Za Srbiju sam uvek tu

Novak Đoković pričao je o važnosti velikih turnira i motivaciji da igra za Srbiju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/Photo/Michael Probst
Foto: Tanjug/Photo/Michael Probst

* Đoković o Hrvatima: Nije obično polufinale

Đoković se posle turbulentne godine u kojoj je igrao četiri Grend slem finala od kojih je osvojio tri, te razočarao na Olimpijskim igrama, opet odazvao pozivu da igra za nacionalni tim u Dejvis kupu.

"Ne znam da li ste videli ili čuli šta sam ranije govorio o velikim turnirima, ali uvek kada sam govorio šta su najveći prioriteti, to su Grend slemovi i igranje za reprezentaciju. To su dva najvažnija cilja koja imam tokom cele godine", rekao je Đoković u Madridu.

On je pomogao Srbiji da se plasira u polufinale Dejvis kupa, koji je osvojio 2010. godine.

"Imam veliku motivacije i inspirisan sam da budem deo tima. Sve dok sam zdrav, biću tu. Trudiću se da uvek budem na raspolaganju timu, jer timska takmičenja poput Dejvis kupa, a posebno Dejvis kup je istorijsko timsko takmičenje u našem sportu koji je individualni. Osim DK sada imamo i ATP kup, to su dva velika takmičenja za tim koji provocira najlepše emocije u meni. Veoma sam motivisan da igram za Srbiju".

"Naravno da meni lično mnogo znači, ali mislim svima od nas jer smo, znate, i mi relativno mladi tim. Pored mene, momci treba da preuzmu štafetu u budućnosti i da vode ovu reprezentaciju. Viktor (Troicki) se ovo penzionisao ove godine kao aktivni igrač, a sada je kapiten tima. Dakle, dešava se mnogo promena. Trudimo se da pronađemo pravi tim koji će predstavljati našu zemlju u godinama koje dolaze. Dakle, dokle god mogu da doprinesem na pozitivan način, biću ovde".

Srbija će u petak igrati protiv Hrvatske od 16 časova, u polufinalu Dejvis kupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.