Poraz Kecmanovića posle drame i spektakularnog tenisa!

Miomir Kecmanović poražen je od Mihaila Kukuškina u prvom meču četvrtfinalnog duela Dejvisa kupa između Srbije i Kazahstana.

MTIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Iskusniji od dvojice igrača slavio je posle tri seta, velike borbe i spektakularnog tenisa, 7:6(5), 4:6, 7:6(11) i tako doneo prvi poen svojoj reprezentaciji.

Selektor Srbije Viktor Troicki je promešao karte i na teren poslao debitanta, ali eksperiment nije uspeo, iako je bilo blizu.

Kecmanović je bio na ivici poraza, imao set i brejk zaostatka, ali se volšebno vratio i u III setu servirao za trijumf, imao dve meč lopte, potom i u taj-brejku još dve, ali uzalud.

Kukuškin je "šamarao" loptice i igrao hrabro u odsudnim trenucima i sam propustio četiri meč lopte. Međutim, petu je iskoristio i na kraju slavio.

Nije mogao bolje Kecmanović da započne meč, pošto je u uvodnom gemu napravio brejk.

Lako ga je potvrdio, a onda naprasno stao – ili bolje rečeno, rival se probudio i počeo da igra kao u najboljim danima.

Kukuškin je stigao do 12 od narednih 13 poena, vratio brejk i uveo prvi deo igre na svoju vodenicu.

Drugi deo prvog seta bio je mirniji, Kecmanovića je služio servis, te je jednostavno morao da se igra taj-brejk.

EPA-EFE/Emilio Naranjo
EPA-EFE/Emilio Naranjo

Kukuškin je bio taj, koji je prvi stigao do mini-brejka, imao pristojnu prednost, a onda iskoristio drugu set loptu i poveo posle 59 minuta.

Kecmanović je siguran bio u prvom servis gemu, ali ne i u drugom. Njegov protivnik je na brejk lopti raspalio forhend i stekao lepu prednost.

Čekao je srpski reprezentativac svoju šansu i dočekao je u osmom gemu, kada je konačno vratio brejk.

Potvrdio je, a onda u narednom gemu, posle drame i maratona, iskoristio petu brejk, odnosno set loptu i tako izjednačio rezultat.

Kecmanović je delovao nezaustavljivo u tim trenucima i odmah na startu odlučujućeg seta oduzeo je servis rivalu, pritom stigavši do sedam gemova zaredom.

U narednom je propustio četiri brejk šanse da dotuče rivala, a potom u svom se i sam suočavao sa jednom.

Servirao je naš igrač za meč, imao je dve meč lopte, ali je Kukuškin opustio ruku, pogađao duboke delove terena, linije i na kraju iskoristio treću brejk šansu i vratio se u duel.

To je bio tek početak drame, koja se nastavila tokom taj-brejka odlučujučeg seta. Miomir je propustio još dve, a Mihail četiri meč lopte. Ipak, kod pete je bio uspešan i na kraju doneo važan poen svojoj ekipi.

Sledeći će na teren Đoković i Bublik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.