Đoković: Velika brojka, velika čast

Novak Đoković je protiv Jana Lenarda Štrufa odigrao svoj 50. meč za Dejvis kup reprezentaciju Srbije.

MTIzvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsport
Srdjan Stevanovic/Starsport

On je slavio nad nemačkim teniserom 6:2, 6:4 i sad ga očekuje dubl meč u paru sa Nikolom Ćaćićem.

"Velika je čast igrati za srpsku tenisku reprezentaciju. Velika je brojka, nisam pratio iskreno. Prošlo je više od 15 godina kada sam debitovao za reprezentaciju. Sećam se tih debitantskih mečeva. Bilo je na Gemaksu. Igrali smo u dvorani, pa napolju sa Belgijancima. Znam koliko mi se svet srušio kada sam izgubio te mečeve od kvalitetnog protivnika", rekao je Đoković i dodao:

"Igranje za reprezentaciju je nešto posebno. To govore svi koji su svesni da imaju privilegiju da obuku nacionalni dres. Svaka generacija sa kojom sam prošao, ona zlatna i ova nova, svi se izuzetno dobro slažemo na terenu i van njega. To je bitno i presudno za timski duh, motivaciju, ohrabrenje i ostvarenje zajedničkog cilja a to je da vratimo u sam svetski reprezentativni vrh. To je nešto čemu stremimo, čemu se nadamo. Smena je generacija, potrebno je vremena da se uhodamo, uigramo. Promenjen je format Dejvis kupa. Imamo i ATP kup. Imao sam zadovoljstvo da budem u šampionskim generacija u oba takmičenja."

Titula pre 11 godina bila je mnogo važna za njega, ali i ostale igrače.

"Onaj trofej Dejvis kupa 2010. je nešto što se ističe, što je posebno. To mi je dalo motiv za pojedinačnu karijeru. Nakon toga sam imao najbolju godinu, vezao 40 i nešto pobeda zaredom, osvojio tri Grend slema, postao prvi put broj 1 na svetu", istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.