Oglasio se Nadal: Novak može da osvoji kalendarski slem

Rafael Nadal je imao susret sa novinarima uoči početka turnira u Vašingtonu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Španac po prvi put u karijeri igra na Siti openu, prvi je nosilac i na startu je slobodan.

U drugom kolu će igrati protiv boljeg iz meča Džek Sok - Jošihito Nišioka.

Drugi nosilac je Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, kog trenira Rafin stric Toni, a treći i četvrti su Aleks de Minor i Grigor Dimitrov.

Rafa je propustio Vimbldon i olimpijski turnir, ali sada je spreman za američku letnju seriju.

Na pitanje šta misli da li Novak Đoković može da postane prvi od Roda Lejvera sa sva četiri slema u godini, Španac je imao jasan odgovor.

"Već je osvojio tri, kad osvojite tri, možete i četiri, bez sumnje. Igraće na tvrdoj podlozi, njegovoj omiljenoj podlozi, što da ne? Naravno, biće teško, ima i drugih momaka koji žele da osvoje poslednji grend slem u sezoni. Ipak, naravno da je on jedan od jasnih favorita. Ono što je postigao ove godine je nešto zadivljujuće. Definitivno verujem da on to može, nemam dilemu", poručio je Nadal.

Proteklih mesec i po dana je lečio povredu stopala, 20 dana je bio potpuno van terena.

Postepeno je počeo da trenira, prvo po pola sata, kasnije sve više. Koliko je spreman, videće se u Vašingtonu.

"Igranje ovde mi omogućava da budem na turnirima nedelju pre nego što sam činio uobičajeno u ovom delu sezone. To što sam propustio Vimbldon bila je prava stvar. Mislim da sam doneo ispravnu odluku. Jako sam srećan što sam ovde, organizacija turnira je sjajna".

Ne zna u kakvoj je formi, ali nada se najboljem.

"Ne znam koliko će mi biti potrebno da uđem u formu, ali znam da sam ovde da bih dao sve od sebe u svakom trenutku. Nadam se da mi je nekoliko proteklih dana treniranja bilo od pomoći da budem spreman za prvi meč. Uzbuđen sam zbog povratka u Ameriku posle godinu dana, posebno me raduje igranje pred punim tribinama", zaključio je Rafa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.