Mari pobedio u Kvinsu posle pet godina

Endi Mari je ostvario pobedu u Kvinsu posle pet godina.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Britanac je na startu turnira u Londonu bio bolji od Francuza Benoe Pera, 6:3, 6:2.

Ovo mu je bio prvi takmičarski meč u singlu još od marta i čini se da je prilično dobro spreman za Vimbldon koji startuje 28. juna.

Posle velikih problema sa povredama proteklih godina, teniser iz Škotske pokušava da se vrati na najviši nivo i ovo je novi početak.

U početnom setu bio mu je dovoljan brejk u četvrtom gemu, da bi u drugom napravio dva, u petom i sedmom posle čega je servisom overio pobedu.

"Ovo mi je prvi meč na travi posle tri godine, igrao sam svega tri ili četiri seta na treningu pre ovoga, tako da nisam znao kako ću igrati i kako ću se osećati. Za prvi meč mislim da je bilo dobro. Volim da igram tenis", poručio je Mari.

Kaže da je najvažnije da opet može da igra.

"Takmičenje na turnirima je stvar zbog koje ulažete tako mnogo rada i napora. Poslednjih nekoliko godina, nisam mogao da igram koliko sam želeo, tako da je sjajno to što sam opet ovde i što mogu da se takmičim", dodao je Endi.

Njega u narednoj rundi očekuje duel sa Italijanom Mateom Beretinijem koji je sa 7:6 (5), 7:6 (4) pobedio sunarodnika Stefana Travalju.

"Biće to sjajan tenis za mene. On je vrhunski igrač i nosilac posle dobrog nastupa na Rolan Garosu. Moraću da igram i bolje nego danas ako želim da ga pobedim", zaključio je Mari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.