Nina: Igrala sam povređena, nisam želela da odustanem u Beogradu

Nina Stojanović nažalost nije uspela da nastavi takmičenje na Srbija openu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan StevanovicStarsport
Foto: Srdjan StevanovicStarsport

Naša najbolje rangirana teniserka poražena je na startu turnira od Šveđanke Rebeke Peterson, 5:7, 6:1, 6:0 u meču koji je trajao 117 minuta.

Nažalost, kao što i sam rezultat pokazuje, ispostavilo se da je povrade bila razlog ovakvog ishoda.

Stojanovićeva je obnovila povredu butnog mišića, ali nije želela da preda meč i Šveđanka je dobila poslednjih 11 gemova u meču. Nina je po završetku meča objasnila šta se dogodilo na terenu.

"Dobila sam prvi set iako mislim da moja igra nije bila na nivou na kom može da bude. Desilo se to da sam ušla u ovaj turnir povređena i da više nisam mogla da igram. U pitanju je ruptura mišića, ja nisam želela da odustanem od toga da se takmičim u Beogradu, pogotovo što se prvi put ovde organizuje turnir takvog nivoa. Povreda se desila još u Madridu, pokušala sam da je saniram do sada, nisam trenirala, otkazala sam Rim. Jednostavno, želja je bila prevelika da odigram u Beogradu, to je bilo jače od mene, ta želja da izađem na teren. Dubl svakako ne pomaže u tome, juče sam se takmičila u dublu, ali kao što sam rekla, ja sam borac, nisam neko ko lako odustaje. Uvek želim da probam, makar to bilo i još više da se povredim, što nije bilo pametno. Ipak, turnir je u Beogradu, želela da sam da probam, u prvom setu sam izdržala, kasnije jednostavno nisam više bila spremna da trčim, da klizam. Protivnica je podigla nivo igre u odnosu na prvi set, pogotovo u trećem. Pravila sam više grešaka, što mislim da je normalno, pokušavala sam da skraćujem poene zbog bola u nozi. Nisam želela da se povučem i to je to. Jako mi je žao što nisam pokazala svoj nivo tenisa, ali idemo dalje. Biće mečeva, biće pobeda, neću dopustiti da me ovo rastuži toliko, zato što je realno da nisam imama prevelika očekivanja zbog stanja u kom sam. Naravno, to niko nije znao, ali eto, pokušala sam da sa pozitivnim mislima izađem na teren i na kraju je ovakav ishod. Idem dalje, ostajem pozitivna", kaže Nina.

Rolan Garos je za dve nedelje, pitanje je koliko će imati vremena da se oporavi do tada.

"Nadam se da ću se takmičiti u Parizu, videćemo, pratićemo iz dana u dan kakvo je stanje. Ja već terapije radim desetak dana i nastaviću da ih radim do Pariza. Radim svaki dan dva puta dnevno terapije, u "VIP Fizikalu" na Vračaru. Moj fizioterapeut daje sve od sebe da se poveda sanira što pre. Svakako, treninzi i mečevi ne pomažu u oporavku, ali želim da odigram turnir dokle mogu, dok god se osećam da mogu da izdržim još malo, da ne trčim previše, da se tako izrazim. Naredne nedelje je turnir u Strazburu, bila sam prijavljena, ali sam ga otkazala iz istog razloga. Ta nedelja će mi pomoći da se bolje spremim, tačnije da treniram više i da naravno da se fokusiram na Rolan Garos, što je od početka i bio prioritet, biti spreman za grend slem".

Nina je ove sezone igrala zaista dosta dobrih mečeva, pamti se njen duel sa Serenom Vilijams na Australijan Openu, a u martu je trebalo da se sastane i sa Naomi Osakom u trećem kolu.

Pitali smo je da li ova povreda ime veze da tom, zbog koje nije ni izlazila na megdan Japanki. Odgovorila je kroz suze.

"Ima...Jako mi je teško da pričam o tome. Prvi put se povreda sesila u Majamiju, u pitanju je isti mišić. Majami sam stvarno odigrala sjajno. Imala sam ogromnu želju da po prvi put stanem na teren protiv Osake i bila sam puna samopouzdanja. Igrala sam kvalifikacije u Majamiju i stvarno sam igrala dosta mečeva. Povreda se desila u meču protiv Putinceve. Igrala sam tri sata, tri sata. Tu sam po prvi put istegla mišić i sutradan sam odigrala dubla i prekosutra je trebalo da igram protiv Osake, ali taj dan nisam mogla da ustanem iz kreveta, tako da me je to jako porazilo i biolelo. Nisam mogla da se zagrejem, pokušala sam ujutro da izađem na teren, da odradim zagrevanje, a nisam mogla da se pomerim! Tako da povreda traje od tada, mislili smo da smo je sanirali, međutim, čim nastavite da igrate, posle dve nedelje, a nema adekvatnog treninga između...To se dešava i normalno je i desilo mi se ponovo u Madridu", dodaje Nina.

Jedina je od naših igračica u Top 100 i svakako da ima velike ambicije u nastavku sezone.

"Imam prevelike ambicije i stvarno očekujem da u ovoj godini eksplodiram još više. Jako je teško kada telo to ne prati. Raspored je jako gust, ima dosta turnira ove godine, normalno je da imate preveliku želju da igrate svake nedelje iako nije moguće i ne planiramo tako. Prethodne godine sam odigrala četiri turnira zbog kovida, tako da mislim da će mi naredna nedelja pomoći da odradim bar trening, to će biti značajno za Pariz. Naravno, najbitnije je zdravlje, meni je teško palo da otkažem i Rim i Strazbur jer ovo su posle dnji turniri koji se računaju za Olimpijadu. To je sad neka totalno druga tema koju sam pokušala da skroz stavim sa strane i da se fokusiram na zdravlje. Šta je tu je, odigraću dubl ovde do kraja u Beogradu i videćemo da saniramo taj mišić što pre, pa ako Olimpijskih igara bude, biće, najbitnije je zdravlje. Ne mogu ništa drugo da tražim od sebe", zaključila je Stojanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.