Švarcman osvojio titulu u rodnom gradu

Deveti teniser sveta, Dijego Švarcman, pobednik je ATP turnira Serije 250 u Buenos Ajresu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni
Foto: EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

On je u velikom finalu, prvom argentinskom obračunu za titulu na ovom takmičenju u poslednjih 13 godina pobedio Franciska Serundola sa 6:1, 6:2.

Meč između Švarcmana, i starijeg od braće Serundulo, 137. na svetu, koji je došao do finala iz kvalifikacija, trajao je 81 minut i Švarcman je od početka igrao odlično.

"El Peke" u svom rodnom gradu na putu do prve titule ove sezone i četvrte u karijeri, nije ispustio nijedan set, a u polufinalu je pobedio našeg Miomira Kecmanovića.

U meču sa Serundolom je u početnom setu napravio tri brejka, da bi u drugom setu uradio to isto, ali uz jedan izgubljen servis gem.

Sve to mu je bilo dovoljno da trijumfuje pred svojim navijačima. Dijegu je ovo bilo treće finale ovde, u dva prethodna, 2019. i 2020. je izgubio.

"Vreme za igru je bilo prelepo, prošle godine sam ovde malo i zaplakao, evo i sada, ali malo drugačije... Teško je kad izgubiš kod kuće, prošle nedelje u Kordobi bio sam sam sebi najgori. Sada sam igrao veoma dobro, atmosfera je bila odlična. Ovo mi je najdraža titula, uživao sam igrajući ovde", rekao je Dijego po završetku finala.

Za titulu je nagrađen sa 250 poena i čekom od 24.400 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.