Lajović: Medvedev je "pukao" u drugom setu

Dušan Lajović je u prvom kolu turnira u Roterdamu ostvario jednu od najvećih pobeda u karijeri.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/JB Autissier/Panoramic/Bestimage
Foto: Profimedia/JB Autissier/Panoramic/Bestimage

* Lajović eliminisao Medvedeva i srušio mu snove!

Srpski teniser je na startu turnira u Holandiji bio bolji od trećeg tenisera sveta, Danila Medvedeva u dva seta, 7:6 (4), 6:4, posle 96 minuta igre.

Tako je direktno sperčio tenisera iz Moskve da plasmanom u finale turnira postane drugi teniser sveta i sa te pozicije svrgne Španca Rafaela Nadala.

"Pre svega mislim da sam bio fokusiran od početka meča. Pokušavao sam da me ne dotakne to što Danil ima dobre udarce i servise, znao sam, ako ih budem dobro vraćao, da ću imati šanse, što se i desilo. Uspeo sam u prvom setu malo da menjam ritam, isto tako i da ostajem na osnovnoj liniji, da mu ne dam prilike da me napadne", sumirao je Lajović utiske o meču neposredno po završetku.

Kaže da je Rus počeo više da greši u nastavku meča.

"U drugom setu je Danil pomalo ostao bez rešenja, kao da nije znao šta treba da radi na terenu, nije lako igrati pod pritiskom. Malo je "pukao" pred kraj drugog seta, pre svega zato što je na njega uticalo to što nije uspevao da odigra ono što je želeo".

Lajović, koji je turnir započeo kao 27. na ATP listi, smatra da je ključ pobede bio manji broj grešaka.

"Nije mi bilo lako da držim koncentraciju. Nema prostora i vremena da sumnjate u sebe, pogotovo u trenucima kada osećate da on ne igra najbolji tenis. Znao sam da neću dobiti ništa na poklon i da sve šanse moram da koristim. Kada igrate na šljaci, u tim sutuacijama možete lakše da se snađete, međutim, niko ne prašta greške. To je bio ključ, nisam pravio mnogo grešaka".

Rekao je da se nada da će uskoro biti i publike na tribinama.

"Pogotovo je ta tišina neobična u dvorani, nije nam lako. Mali je prostor, bez publike i energije nije lako igrati, svi se muče. Ipak, svi se borimo, igramo i čekamo pravi trenutak, da se stvari promeme na bolje", zaključio je Lajović.

U narednom kolu protivnik mu je hrvatski teniser Borna Ćorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.