"Novak je jedini stao u našu odbranu"

Belinda Benčić je jedna od teniserki koja je u grupi onih igračica u karantinu u Melburnu koje nisu imali dozvolu da treniraju.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/PETER KLAUNZER
Foto: EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Teniserka iz Švajcarske je u intervjuu za portal "20min.ch", otkrila kako provodi dane, a pohvalila je i prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

Šampion Melburna je poslao mejl direktoru Tenis Australija Kregu Tajliju sa sugestijama kako da se pomogne igračima u karantinu, zbog čega su ga mnogi nepravedno kritikovali.

Benčićeva je sasvim drugačijeg stava, iako je svesna da Novak i ostali koji su u Adelejdu imaju bolje uslove.

"Oni su najbolji na svetu, oni koji najviše čine za naš sport. Ipak, ja u sobi imam bicikl, neki drugi nemaju. To nije korektno. Ipak, iako je to bilo na njegovu štetu, Novak Đoković je jedini stao ispred nas, u pokušaju da pomogne", kaže Belinda.

Kaže da joj nimalo nije lako da se izbori sa karantinom.

"Kada morate 14 dana da provedete u sobi od 20 kvadrata, naravno da prvo pomislite da je ceo Australijan open uništen. Ja ipak mogu da delim prostor sa fitnes trenerom Martinom Hromkovićem. Vrlo je pozitivna osoba, pomaže mi da gledam sve sa vedrije strane. Ipak, razumem i oprez Australijanaca. I danas ima mnogo onih koji ne mogu da se vrate svojim kućama i porodicama. Tako da naše žalbe nisu od najveće važnosti."

Kaže da jedva čeka da izaže napolje.

"Hoću da se nadišem čistog vazduha. Moja soba je prašnjava. Ovde treniram, jedem, spavam. Jedino što mogu je da usisam ili uključim ventilaciju, prozor ne može da se otvori", požalila se Benčićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.