Atomski tenis – Đoković posle žestoke borbe eliminisao Krajinovića!

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu pobedom u dva seta nad Filipom Krajinovićem.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Riccardo Antimiani - Pool/Getty Images
Photo by Riccardo Antimiani - Pool/Getty Images

Đoković i Krajinović odigrali su fenomenalan meč koji je na kraju posle dva sata i devet minuta pripao prvom reketu sveta – 7:6 (7), 6:3.

Novak će u borbi za polufinale igrati protiv boljeg iz susreta Lorenzo Museti – Dominik Kepfer.

Prvi set koji smo gledali bio je verovatno jedan od najboljih otkako se tenis vratio, a verovatno i u top 5 u ovoj godini.

Novak i Filip vodili su veliku borbu, priredili su nam fenomenalan tenis i pravično je bilo da se on završi u taj-brejku.

Videli smo dva brejka, i to odmah na startu duela kada su srpski teniseri razmenili oduzete servise (1:1).

Do kraja seta obojica su imali šanse da dođu do novog brejka, međutim nisu uspeli u toje nameri, te smo gledali takozvani 13. gemu.

Krajinović je mnogo bolje otvorio taj-brejk, pa je posle pet poena rezultat bio 4:1. Đoković je uspeo da se vrati i povede 5:4 i do 7:7 obojica su bili sigurni.

Tada je Filip pogrešio iz forhenda, Novak je to oberučki prihvatio i potom došao do vođstvo od 1-0. Prvi set je trajao sat i 27 minuta.

U drugom setu, očekivano, Krajinović je malo popustio i najbolji teniser sveta znao je to da iskoristi. Oduzeo mu je servis u trećem gemu, a potom i u devetom, te rezultatom 6:3 dolazi do trijumfa.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LAJV BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.