Ispovest Marata Safina: Prisiljavali su me da igram tenis

Bivši ruski teniser Marat Safin izneo je prilično iznenađujuće priznanje za "ESPN" da nikada nije uživao u igranju tenisa.

SSIzvor: B92
Podeli
Photo by Cameron Spencer/Getty Images
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

U razgovoru sa novinarom Hose Luisom Klerom. nekadašnji as "belog sporta" iskreno je govorio o svojoj karijeri.

Posebno je istakao uticaj majke Rauze, inače bivše igračice, koja je pomogla u razvoju Marata i sestre Dinare, a oboje su bili u nekom trenutku svetski broj jedan.

"Bilo je do tada samo sestara Vilijams, ali brat i sestra nikada nisu bili oboje na vrhu. To je zasluga moje majke, bila je igračica, igrala je juniorski Rolan Garos, tada je bila trener i podizala nas kao tenisere. To je bio poklon za našu majku da ima dva broja u kući. Odradila je sve svoje poslove i odgajala je svoju decu, koja su bila broj jedan na svetu. Molim je da uživa u tome, mora da bude najsrećnija majka na svetu", rekao je Safin za "ESPN".

Ali, kako sam kaže, on nije bio rođen za tenis i bilo mu je jako teško da se bavi nekim poslom za koji nije bio predodređen.

"Što se mene tiče... Nikada nisam voleo da igram tenis, nikada nisam uživao, nikada se nisam dobro provodio na terenu. Imao sam pritisak i obaveze, gurali su me da igram. Nisam imao tu strast na terenu. Moja strast je bila da budem fudbaler, a igranje tenisa je bilo protiv moje volje. Moja karijera je, zbog toga, bila čudo",
ispričao je Marat Safin.

U karijeri je osvojio dva Grend Slema, US open 2000. i Australijan open 2005. godine.

Kasnije se bavio i politikom, zastupao je Dumu na izborima na listi Vladimira Putina.

Danas živi potpuno povučeno, kako su nedavno ruski mediji pisali – samo sa mačkama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.