"Novaka napadaju mali miševi – to je prokletstvo ljudskog roda"

Nekadašnji hrvatski košarkaš Dino Rađa još jednom je objasnio svoju poruku podrške Novaku Đokoviću.

MTIzvor: B92
Podeli
Photo by Maddie Meyer/Getty Images
Photo by Maddie Meyer/Getty Images

Srpski teniser je prekida Adrija tura, kao i činjenice da je pozitivan na koronavirus, bio na meti većeg dela javnosti.

"Prvo, da odmah razjasnim, jer su mi, naravno, rekli da branim prijatelja. Međutim, on i ja smo se sreli jednom u životu, popričali par minuta, slikali se i to je to. Ne branim ga zato što smo prijatelji, nego zato što ga izuzetno poštujem kao sportistu, zbog svega što je napravio, a još više ga poštujem zbog njegovog načina ponašanja", rekao je Rađa u uključenju za Jutarnji program RTS-a.

Podsetimo, Rađa je objavom na Fejsbuk nalogu podigao dosta prašine, napisavši, između ostalog da je "neverovatna je količina sr*nja po Novaku ovih dana."

"Naravno, nije poenta nabiti na krst nekog nepoznatog, nego nekog poznatog. To što se iživljavaju na njemu je u meni izazvalo reakciju koja je sročena u dva minuta i izašla napolje, i onda su 'poludeli'", dodao je on.

Pročitajte još: Hrvati promenili ploču: Đokovićev put od prijatelja do glavnog krivca

Rađa je zamerio svetskim i regionalnim medijima da su u samo nekoliko dana promenili ploču i da je Novak od velikog humaniste postao glavni krivac za sve.

"To je generalno prokletstvo ljudskog roda. Napadaju ga mali miševi koji bi sve dali da budu na njegovom mestu, koji su ljubomorni na njegove uspehe i na sve što on radi. Jednostavno, to je jedna vrsta zločina koju ja nikada neću razumeti i koja je meni nepojmljiva – da se neko veseli tuđoj nesreći. To nije u mom DNK", istakao je Rađa.

Rađa je na kraju ponešto rekao i košarci, a zanimljiva je i njegova idealna petorka bivše Jugoslavije.

"Dražen (Petrović), Toni (Kukoč), Divac, Zdovc i moja malenkost", zaključio je Rađa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.