"Đoković je napravio veliku stvar za Hrvatsku"

Legendarni hrvatski teniser Goran Ivanišević istakao je važnost "Adrija tura" koji je u zemljama bivše Jugoslavije organizovano Novak Đoković.

Izvor: B92
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Zbog pandemije koronavirusa tenisa neće biti najmanje do avgusta, a Đoković je to iskoristio da obraduje ljubitelj "belog sporta" u regionu.

Najbolji teniser sveta dovešće neke od velikih ATP imena na turnire u Beogradu, Banjaluci, Zadru, Crnoj Gori i Sarajevu.

Pročitajte još Legendarni Hrvat: Đoković je najbolji svih vremena

Turneja će početi u Beogradu 13/14. jula, a nakon toga sledi Zadar 20. i 21. jula. Direktor turnira je upravo Ivanišević.

"Turnir će se igrati na zemlji, bili smo spremni i na beton, ali su se iz Novakovog tima ipak odlučili za zemlju. Čekamo konačnu potvrdu o broju navijača koji će nam biti dozvoljeni. Biće stadion za 9.000 ljudi koji će se montirati ove nedelje, a ja se nadam da će nam dozvoliti pola tog kapaciteta da ipak publika vidi te najbolje igrače na svetu"
, rekao je Ivanišević za "Večernji list".

"Večernji" tvrdi da je Đoković napravio veliku stvar za Hrvatsku, a Ivanišević objašnjava i zašto.

"Ovo je svetska prilika da prikažemo i Zadar i Hrvatsku u prekrasnom svetlu, kao zemlju oslobođenu koronavirusa i pozovemo turiste. Zadar se pokazao ne samo kao košarkaški grad već i kao teniski grad s ona dva Dejvis kup meča čija je organizacija bila neverovatna. Ne sumnjam da će i ova organizacija proći kako treba i da će svi naši gosti i teniseri koji dođu iz inostranstva biti veoma zadovoljni"
, dodao je popularni "Zec".

"Adria Tour" je nastao na inicijativu srpskog teniskog asa kako bi promovisao sport, pozitivne vrednosti i fer-plej, ali i skupio sredstva za one kojima je pomoć potrebna.

Pročitajte još
Počela prodaja karata za turnir u Beogradu po "popularnim cenama".

Na jadranskoj turneji će učestvovati dobro poznata imena poput Dominika Tima, Aleksandra Zvereva, Grigora Dimitrova i Marina Čilića.

"Novak je već i pre imao ideju da se organizujea jedan 'tur' odnosno nekoliko egzbicionih mečeva u Beogradu, Sarajevu, Hrvatskoj. Teško je to organizovati, pogotovo s uobičajenim rasporedom tenisera. Ova korona, koliko god je zla i nesreće donela, omogućila je i 'Adria Tour'. Novak me pitao kako bi se mogla uključiti Hrvatska, ja sam proverio s Hrvatskim teniskim savezom i uz njihovu pomoć odabrali smo Zadar. Novakova želja se ispunila i uz ovu ekipu koja dolazi mogu reći da će ovo biti teniski spektakl na Balkanu", osvrnuo se na Đokovićevu inicijativu Ivanišević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.