"Krio sam da treniram, da ne bih izazvao bes drugih tenisera"

Novak Đoković je na konferenciji za medije u Teniskom centru "Novak" najavio "Adria tour" koji će organizovati.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Najbolji svetski teniser je najavio trojicu velikih imena iz sveta "belog sporta" i istakao da još uvek nije konačna lista gradova domaćina.

Takođe je priznao da je dosta trenirao tokom pauze zbog pandemije koronavirusa, ali da to nije želeo da otkriva.

"Beograd i Zadar će se sigurno biti organizatori. Crna Gora i Bosna i Hercegovina nisu još sto posto potvrđeni. Stavili smo ove datume jer ja lično želim da se to tamo završi, ali zbog kasnog početka organizacije celog ovog projekta, te dve poslednje lokacije još nisu sigurne. Radimo na tome da se to ostvari", rekao je Novak.

Rekao je da, pored sigurnih Aleksandra Zvereva, Dominika Tima i Grigora Dimitrova, pregovara i sa još nekoliko teniskih zvezda i nacija.

"Koncept je taj da u svakoj od lokacija imamo saradnu sa lokalnim teniskim federacijama i oni će organizovati turnir po uobičejenim pravilima sa žrebom od 32 ili 64 takmičara, zavisi koliko se prijavi. Nekoliko mečeva ćemo organizovati i za dame, petkom i nedeljom. Trenutno ne možemo više zbog organizacionih resursa. Takođe, u planu je i dubl".

Photo by Tom Dulat/Getty Images
Photo by Tom Dulat/Getty Images

Potom je odgovarao na pitanja predstavnika medija, a prvo je bilo vezano za njegovu trenutnu formu, kada je Novak otkrio da je dosta trenirao tokom pauze.

"Za razliku od drugih, ja sam puno trenirao. Bili smo u kuću u kojoj imam teniski teren i igrao sam puno tenisa. To nisam objavljivao na mrežama, jer nisam hteo da izazivam bes drugih tenisera. Igrao sam dosta i bio aktivan. Pratio sam svoj program. Naravno, sa manjim intenzitetom, jer nisam znao kada ću se takmičiti. Ali, na celu ovu turneju 'Adria tour' gledam ozbiljno. Po prvi put će biti svi ti teniseri kod nas. Želim da se svi oni vrate sa velikim utiskom".

Zatim je potvrdio da će podloga biti šljaka.

"Podloga će biti šljaka, jer je 90 odsto terena koje imamo u regioni na šljaci. I sigurno, kako stvari stoje, do avgusta neže biti nastavka sezone. za nekoga ko igra, kao t osam ja, biće dovoljno vrmena da se prešaltamo na drugu podlogu", istakao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.