"Federer je doživeo najveći udarac"

Toni Nadal govorio je o uticaju pandemije koronavirusa na tenisku sezonu.

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Julian Finney/Getty Images
Photo by Julian Finney/Getty Images

Stric Rafaela Nadala dao je svoje mišljenje o tome kako će se suspenzija sezone odraziti na članove "velike trojke".

"Jasno je da je tako", odgovara Toni na pitanje da li će ova situacija najviše uticati na najstarije, "Oni koji su najpogođeniji su oni kojima svaka godina koja prođe dodatno otežava posao. Otkazivanje Vimbldona je udarac za Federera, ali on je već rekao da je sada najbitnije razmišljati o zdravlju a ne o tenisu, ili bilo čemu drugom", rekao je Toni Nadal za "Marku".

Toni je od ove sezone direktor turnira u Maljorki, iz Serije 250, i planirano je da se igra od 21. do 27. juna na travi.

Iskusni teniski stručnjak, nekada Rafin trener, kaže da će pokušati da to što je ATP suspendovala tenis do 13. jula ne utiče na njegov turnir.

"Te vesti smo očekivali. U svetu, a posebno u Španiji, sve što nema veze sa koronavirusom je nebitno. Očekivale su se takve vesti jer je Vimbldon jako teško odložiti. Mi ostavljamo opciju turnir odigramo u drugom datumu",
kaže Toni.

Vimbldon je otkazan prvi put od Drugog svetskog rata, ne samo zato što je termin odigravanja sporan, već zato što bi organizacija celog turnira morala da počne u aprilu, što nije bilo izvodljivo.

"U Maljorki može da se igra i u septembru, bez problema, a i u oktobru. Ovde je vreme dobro sve do decembra. Ali, da bi mogli da pomerim turnir negde drugde tokom kalendara moramo da prvi saslušamo ATP, da vidimo da li će tenisa uopšte biti ove godine ili ne", dodaje Nadal koji ističe "da je vreme u Maljorki bolje u oktobru nego na Vimbldonu u julu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.