Đoković: Nadao sam se da će Monfis promašiti servis na meč loptama

Novak Đoković kaže da mu je mirnoća pomogla da prebrodi teške situacije u meču sa Gaelom Monfisom.

MTIzvor: B92
Podeli
Photo by Tom Dulat/Getty Images
Photo by Tom Dulat/Getty Images

Srpski teniser je posle preokreta uspeo da savlada Francuza sa 2:1 (2:6, 7:6, 6:1), spasivši čak tri meč lopte u drugom setu.

"Imao sam sreću da pronađem načine da se vratim u drugi set. Imao sam set lopte na 5:4 i 6:5. Gael je igrao fantastično, nikad bolje. Jako ga je teško probiti kada igra onako u odbrani. Žao mi je zbog njega, njegov nastup je bio izvanredan", rekao je Đoković.

Novak je po ko zna koji put pokazao mentalnu čvrstinu, kakvu nema nijedan drugi teniser na planeti.

"Pretpostavljam da je danas bio jedan od mečeva kada sam morao da bude miran u teškim trenucima. Nisam imao mnogo uspeha sa set loptama, mnogo propuštenih šansi. U taj-brejku je imao 6:4, nadao sam se da će promašiti servis, da mi da šansu da uđemo u reli. Imao je i povredu koja mu nije dala šansu da igra dobro kao u prva dva sata. Nadam se da će da se oporavi, jer ako igra ovako, on će biti jedan od najboljih igrača na svetu ove godine", dodao je Đoković.

Novak će u finalu igrati protiv Stefanosa Cicipasa (subota, 16.00), a trenutni skor je 2-2 u pobedama.

"Stefanos je jedan od lidera nove generacije. Veoma je posvećen, talentovan, harizmatičan. Veoma ga dobro poznajem. Može da se kaže da kada je igrao u juniorskoj konkurenciji, videlo se da će biti i u seniorskoj među najboljim igračima. To je finale, svako to može da dobije. Nadam se da ćete doći sutra i da će atmosfera biti dobra", zaključio je Novak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.