Đere ispao u drugom kolu

Laslo Đere, srpski teniser, poražen je u drugom kolu turnira u Adelajdu od Južnoafrikanca Lojda Džordža Harisa 7:6 (7-5), 6:3.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Paul Kane/Getty Images
Photo by Paul Kane/Getty Images

Đere, koji je trenutno 39. teniser sveta, otpor je pružio u prvom setu, dok je 91. igrač na ATP listi rutinski dobio drugi set i posle sat i 44 minuta igre, izborio je plasman u četvrfinale.

U tom prvom setu, koji je trajao 57 minuta, nije bilo nijedne brejk lopte. Oba igrača su odlično servirala, pa nismo imali ni "djus" situaciju.

U taj brejku je Đere imao prednost 4:2 i 5:3, ali je u tom momentu izgubio četiri vezana poena i Lojd Heris uzima prvi set, 7:5.

U drugom setu je odmah u prvom gemu viđena prva brejk prilika koju srpski igrač nije iskoristio. Dve vezane brejk šanse je zatim imao Heris, ali se prvi gubitak servisa desio ipak u četvrtom gemu kada je Heris poveo 3:1, pa je zatražio i medicinski tajm aut.

Do kraja drugog seta nije bilo brejk prilika i 40. teniser sveta je završio takmičenje u Adelajdu. Herisov naredni rival je bolji iz duela Šardi - Karenjo Busta.

Turnir u Adelajdu igra se za ukupni nagradni fond od 546.355 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.