"Ne moram da branim Grend slem rekord, ako me prestignu, u redu je"

Rodžer Federer će posle serije agzibicija uskoro krenuti u borbu za ATP bodove na Australijan Openu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Darrian Traynor/Getty Images
Photo by Darrian Traynor/Getty Images

Švajcarac nije igrao zvaničan meč od polufinala ATP Tur finala u Londonu kada je izgubio od Stefanosa Cicipasa, ali svež i odmoran stigao je u Australiju.

On je rekao da nema problem sa motivom iako ima 39 godina.

"Putovanje mi ne smeta previše, da budem iskren. Prošle nedelje sam se pitao, da li sam srećan što idem u Australiju. Lako sam mogao da ostanem kod kuće. Ali rekao sam sebi, ne, to nikako. Srećan sam što dolazim u Melburn i što sezonu započinjem tamo", izjavio je Federer.

On je priznao da je tajna njegove dugovečnosti nešto što je, u stvari, odavno planirao.

"Kada sam bio mlađi i imao 20, 22, 24 godine nadao sam se da ću igrati još dugo. Nisam naprasno pre pet godina odlučio da ću igrati sa 38 godina. Verovatno sam to odlučio davno, kad sam 2004. osvojio Australijan Open i došao na prvo mesto prvi put. Nadao sam se toj dugovečnosti, naporno sam radio da bude tako", zadovoljan je Švajcarac.

Kao i obično, teniser iz Bazela će u Melburnu biti u fokusu, zajedno sa velikim rivalima, Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem. Rodžer ima 20, Rafa 19, a Novak 16 Grend slem trofeja. Ipak, Federer kaže da se ne opterećuje tim rekordom.

"Nekad mi je bilo važno da izjednačim rekord Pita Samprasa (14, p.a.) i da ga posle toga prestignem. Od tada je sve bilo u tome da dodam koju titulu više. Uživam igrajući tenis. Obožavam ga. Nadam se da mogu još da igram. I ako na sve to mogu da dodam još koji Grend slem, sjajno, ali ne radi se o tome da igram da bih sprečio druge da me stignu. Ako me prestignu, biće u redu", naglašava Federer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.