Krajinović posle preokreta do finala turnira u Stoklohmu

Filip Krajinović plasirao se u finale ATP turnira u Stokholmu posle preokreta u meču sa Pablom Karenjom Bustom.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/Claudio Bresciani
Foto: EPA-EFE/Claudio Bresciani

Krajinović je izgubio početni set, ali je dobio naredna dva i posle 130 minuta igre slavio je sa 4:6, 6:3, 6:3.

Bez dileme, ovo je veliki trijumf za tenisera iz Sombora i prilika da dođe do prve ATP titule u karijeri, a za nju će igrati sa boljim iz meča Sugita - Šapovalov.

Krajinović je pre dve godine imao veliku priliku kada je igrao u finalu Mastersa u Parizu, ali tada je izgubio od Amerikanca Džeka Soka u tri seta.

Tokom cele nedelje u Švedskoj, Filip je igrao odlično, pobedio je Kaspera Ruda, Danijela Evansa, potom i Japanca Jošihita Nišioku, i evo sada i Karenja Bustu.

Španac je bio bolji u početnom setu, načinio je brejk za 3:1, potom je vodio sa 4:2, ali je Filip u sedmom gemu vratio brejk i potom izjednačio na 4:4.

U nastavku, Poanac je uspeo još jednom da dođe do brejka i to u desetom gemu.

Nije to omelo Krajinovića da nastavi sa dobrom igrom, uz dva brejka poveo je sa 4:0 i tu prednost nije mogao da ispusti, pa je ubrzo stigao do 6:3 i izjednačenja u meču.

U setu odluke, Karenjo Busta je u prvom i trećem gemu imao ukupno tri prilike za brejk, ali je Krajinović sve to neutralisao, da bi konačno načinio brejk u osmom gemu i to bez izgubljenog poena, da bi potom odservirao za veliku pobedu.

Pobedniku turnira u Stoklohmu sledi 250 poena i nagrada od 109.590 evra.

Filip je pobedom obezbedio skok u Top 50, najverovatnije oko 45. mesta, a trijumf na turniru bi mu doneo još veći napredak, bio bi negde oko 40. mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.