Direktoru turnira u Beču smeta egzibicija Novaka i Rafe u istoj nedelji

Organizator turnira u Beču Edvin Vajndorfer smatra da nije u redu da najbolji igrači sveta, Novak Đoković i Rafael Nadal igraju egzibicioni meč 24. oktobra.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Meč dvojice tenisera igra se u Kazahstanu iste nedelje kada se igra turniru u Beču kao ni nešto severnije, u Bazelu u Švajcarskoj.

Zbod odluke da ne igra u Beču ili Bazelu Đoković neće imati prilike da eventualnim trijumfom na nekom od tih turnira sebi da šansu da bude prvi na kraju sezone.

Međutim, to je Novakova odluka i očigledno veruje da će mu egzibicija u Kazahstanu biti dovoljna provera uoči nastupa na Mastersu u Parizu i kasnije na ATP tur finalu u Londonu.

"Tako nešto je ranije odobrio Kris Kermod jer prema pravilima, tokom održavanja ATP turnira, ne mogu se organizovati egzibicioni mečevi. Moramo da poštujemo tu odluku, mada ne mislim da je dobro da imamo egzibicije tokom trajanja turnira", kaže Vajndorfer.

On je dodao i ovo:

"Igrači su članovi ATP. Postoji period po završetku sezone, po završetku ATP finala i svako ima priliku da igra u tom periodu".

Vajndorfer je takođe organizator WTA turnira u Berlinu kao i ATP turnira u Majorci, takođe je i direktor Mercedes kupa u Štutgartu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.