Medvedev: Ko ne rizikuje, taj ne pije šampanjac!

Ruski teniser Danil Medvedev po osvajanju titule na Mastersu u Sinsinatiju ima velike ambicije na predstojećem US Openu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Matthew Stockman/Getty Images
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Danil je u Ohaju stigao do prvog masters trofeja i pete titule u karijeri, a sve to mu je donelo skok na petu poziciju ATP liste.

Medvedev je posle pobede od 7:6 (3), 6:4 nad Davidom Gofanom rekao da jedino što želi u tom trenutku je da se sruči u krevet pošto je odigrao neverovatnih 18 mečeva u poslednjih 20 dana.

"Igrao sam mnogo u poslednje vreme. Potrebno mi je samo da ostanem u krevetu i gledam TV 24 časa. Nadam se da ću na US Open doći sa tim osećajem svežine", izjavio je šampion Sinsinatija.

Kao što je bilo u meču polufinala sa Novakom Đokovićem, tako je bilo i protov Gofana. Na dve brejk lopte u poslednjem gemu meča, rizikovao je sa servisom, drugi je raspalio brzinom od preko 200 kilometara na sat i isplatilo mu se. Nekoliko as servisa i pobedio je.

"Mi u Rusiji kažemo, 'ko ne rizikuje, ne prije šampanjac'.Tako da sam ja taj koji će ove večeri piti šampanjac. Da ste me pre početka turnira pitali kako bih proslavio titulu, verovatno bih rekao kako ću se srušiti na teren, početi da vrištim i skačem i podižem ruke. Ali bio sam toliko iscrpljen tokom meča, moram to da priznam. I na 5:3 počeli su grčevi. Trudio sam se da to sakrijem. Na te dve brejk lopte, sve me je bolelo. I onda su stigli ti servisi. Kada sam pogodio i poslednji samo sam pomislio, dobro je, gotovo je. I nisam imao ni grama snage za nešto više. Tako je kako je", priznao je Medvedev.

Priznao je da pre mesec dana nije ni slutio da će imati ovakvo leto na američkom tlu.

"Čak i da nisam osvojio titulu, ove tri nedelje su bile najbolje u mom životu. Lepše je sa peharom. Verpvatno bih sebi postavljao pitanja, da sam izgubio sva tri finala počeo bih da sumnjam, pitam se da li je trebalo da nešto drugačije uradim, sumnjao bih u sebe. Sada takva pitanja ne moram da postavljam. Ova nedelja mi je bila najbolja u životu. Na mentalnom nivou svakako. Nikad nisam ovako servirao. Tenis je bio odličan, nisam imao nijedan loš meč. Izuzetno sam srećan zbog toga i nadam se da ću tako nastaviti tokom karijere, barem u narednih nekoliko nedelja".

Početkom avgusta ušao je u Top 10. Sada je već peti.

"Biće dobro ako uspem tu da ostanem duži period. Sada sam peti, to je velika stvar. Isplaniraću sve polako sa svojim timom i spremiti se za početak US Opena, igraću u ponedeljak ili utorak. Trebalo bi da budem spreman, nema razloga da bude drugačije", zaključio je Medvedev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.