"Imamo bilbord sa Novakovih 5 Vimbldona, tek smo na pola puta" VIDEO

Otac Novaka Đokovića, Srđan, gostovao je u jutarnjem programu TV Prva gde je prokomentarisao petu titulu na Vimbldonu i "napad" na rekord Rodžera Federera.

Izvor: B92
Podeli
Photo by Julian Finney/Getty Images
Photo by Julian Finney/Getty Images

Novak je nedavno savladao Švajcarca u finalu prestižnog turnira iako je protiv sebe imao bukvalno ceo stadion.

"Vimbldon je jedan gospodski turnir. Tamo se stvarno obraća pažnja na ponašanje, na fer-plej, ali tog dana je to izostalo. Međutim, nisu računali na taj čuveni, poznati, srpski inat, a zbog tog inata i zbog tog što su navijali ne za njegovog protivnika, nego protiv njega, to je Novaku i dalo dodatni stimulans", rekao je Srđan Đoković.

Poslednjih godina se vodi rasprava ko je najbolji teniser svih vremena, a u konkurenciji su Đoković, Federer i Rafael Nadal.

Pročitajte još ATP: Đoković 261. nedelju na vrhu, Lajović 26. na svetu

"U poslednjih deset godina Novak je ubedljivo najbolji teniser na svetu. Pre godinu dana bilo je 20:12 u Grend slem titulama za Federera, sada je 20:16. Pričaćemo opet za godinu dana. Imamo sad bilbord sa njegovih pet pehara sa Vimbldona. Tek smo na pola puta, verujte".

Srđan Đoković se podsetio razgovora sa mladim Novakom, koji je kao dečak rekao da bi voleo da jednog dana bude među 20 najboljih na svetu.

"Rekao sam mu tada 'Ti si dovoljno talentovan za top 20 i bez mene, a ako budeš hteo da ideš do broja 1, ja sam tu za tebe, uvek". Ja sam ponekad morao da budem malo čvršći, malo grublji, nisam smeo da popustim, ali posle toga sam ja to na emotivan način preživljavao, kada on nije tu. Ali, nisam pokazvao slabosti kada je prisutan. Evo, godine su prošle, on i dalje često gleda ka loži kada sam tamo. A šta ja mogu da mu kažem sada? 'Uradi ovo ili ono'?. Ili, šta može da mu kaže bilo ko drugi na svetu?"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.