Het-trik Jelene Janković

Jelena Janković osvojila je i treću titulu u samo tri nedelje, pošto je u finalu Kupa Kremlja u Moskvi savladala Ruskinju Veru Zvonarevu, sa 2:0 (6:2, 6:4).

Izvor: B92
Podeli

To je čak 12. uzastopna pobeda najbolje svetske teniserke na WTA turneji, a osvajanjem još jedne titule obezbedila je prvo mesto na WTA rang listi na kraju 2008. godine.

Finalni meč Kupa Kremlja trajao je jedan čas i 21 minut. Srpkinja je u potpunosti dominirala od samog starta i nije dozvolila protivnici da se ni u jednom trenutku ponada da može da stigne do trijumfa. Jankovićeva je imala 66 odsto ubačenog prvog servisa, 1 as, 2 duple servis greške, 16 vinera i 22 neiznuđene greške.

Prvi set finalnog meča na Kupu Kremlja 23-godišnja Beogradjanka dobila je prilično ubedljivo, pošto je dva puta osvojila gem na servis protivnice, koja nije imala brejk prilika. Drugi set bio je mnogo izjednačeniji. Jankovićeva je dobro počela i već u prvom gemu napravila brejk, ali
je Zvonareva u narednom uspela da srpskoj teniserki prvi put uzme servis i stigne do izjednačenja. Zvonareva je potom i povela sa 2:1, ali samo da bi Jankovićeva osvojila naredna tri gema i rezultat preokrenula na 4:2 u svoju korist. Domaća takmičarka je, ipak, u osmom gemu iskoristila i drugu brejk šansu i stigla do izjednačnja od 4:4, ali je Jankovićeva ponovo osvojila dva uzastopna gema i posle sat vremena i 21. minuta stigla do konačnog trijumfa.

"Mislim da je ovo bila emotivna pobeda, jer sam dobila treći turnir za redom. Sjajno se osećam kao broj jedan i sada mi ostaje da uživam. Bilo je teško dobiti finalni meč protiv Vere, jer ona nikada ne odustaje. Naterala me je da igram moj najbolji tenis. Zabavljala sam se ove nedelje i sigurno ću doći sledeće godine da branim titulu", rekla je Jankovićeva.

Jelena Janković je tako i treću nedelju za redom završila trijumfom. Posle Pekinga i Štutgarta, ona je stigla do titule i u ruskoj prestonici. To joj je deveti osvojeni turnir u karijeri, a četvrti ove godine, pošto je u maju slavila u Rimu.

Ukupan nagradni fond turnira u Moskvi iznosi 1.340.000 dolara, a pobednici je pripalo 196.900 dolara i 430 bodova na WTA rang listi
teniserki.

Za najbolju svetsku teniserku nema predaha. Već sledeće nedelje nastupa na izuzetno jakom turniru u Cirihu, gde će biti slobodna u prvom kolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.