Skener B92: Gore nije moglo

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su još jedan debakl u Ligi šampiona.

Petar Tadić
Podeli
(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Prvak Srbije ovoga puta je izgubio pred svojim navijačima od Bajerna rezultatom 6:0.

Odbrana Zvezde, koja je zaštitni znak ove generacije, izgledala je katastrofalno i minhenski klub odnosi i više nego ubedljivu pobedu.

Razlika u kvalitetu je svima jasna, izgubiti od Bajerna je nije “smak sveta”, to je realnost za Zvezdu i ostale klubove s ovih prostora, međutim biti poražen na ovakav način je neprihvatljivo.

Milan Borjan – Dosta je branio Borjan, pogotovo u prvom poluvremenu, ali u situaciji kod prvog gola nije mogao mnogo. Verovatno je trebalo bolje da intervenise kod četvrtog gola, ali ne može mnogo da mu se zameri uprkos šest primljenih golova. Moglo je da bude više da nije bilo njegovih dobrih intervencija.

Milan Rodić – Koman ga je mučio od starta utakmice. Brzonogi Francuz bio je jedan od najaktivnijih i Rodić je imao mnogo posla. Kao i njegovi saigači iz odbrane, imao je katastrofalno veče.

(Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)
(Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)

Miloš Degenek – Prilično konfuzno izgledala je odbrana Zvezde. Degenek je imao veliki grešku na startu utakmice kada je promašio loptu koja je stigla do Levandovskog koji, na sreću crveno-belih, nije iskoristio stopostotnu šansu. U 53. minutu skrivio je penal, nakon što ga je lopta pogodila u ruku.

Nemanja Milunović – Morao je bolje da reaguje kod prvog gola Bajerna. Bio je pored Gorecke, međutim vezni fudbaler minhenskog kluba je neometan skočio i savladao Borjana. U nastavku je imao pune ruke posla i malo je reći da je podbacio s obzirom da je Levandovski postigao četiri gola.

Marko Gobeljić – Nije imao mnogo prostora, uglavnom je igrao na svojoj polovini i bio je pod konstantnim pritiskom. U drugom poluvremenu ista slika, ako ne i gora.

Hose Kanjas – Vezni red Zvezde kao da nije bio prisutan u prvih 45 minuta. Kanjas je nastavio sa slabim partijama, dosta je grešio i očekivano ga je u drugom poluvremenu zamenio Vulić.

Njegoš Petrović – Ni Njegoš nije imao utakmicu kakvoj se nadao. Na sredini terena protivnički igrači imali su mnogo prostora da šalju lopte ka Levandovskom. Loš meč za Petrovića kojeg je u 76. zamenio Mirko Ivanić.

(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)
(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Aleksa Vukanović – Imao je dosta defanzivnih zadataka, a kada je trebalo u napadu da doprinese, to nije izgledalo dobro.

Mateo Garsija – Garsija kao da nije doručkovao. Poznat je po eksplozivnosti, međutim kada je trebalo da pokaže brze noge nije uspevao da pretrči ili predribla protivnika. U 69. minutu zamenio ga je Radovan Pankov.

Marko Marin – Nije Marin imao najbolje veče, štaviše, bio je ispodprosečan. Bajern je znao odakle mu preti opasnost i kapiten Zvezde je učinjen neprimetnim. Očajno je reagovao kod trećeg gola kada je izgubio loptu, a potom i ostao najbliži Borjanu. Loša utakmica za Marina.

Ričmond Boaći – Aktivan na startu utakmice, dobro se zagradio u par navrata, međutim uglavnom je bio usamljen među štoperima Bajerna. Ni u drugom poluvremenu nije uspeo da se nađe u šansi.

Miloš Vulić (od 60) – Nije uspeo Milojević sa izmenama, Vulić se uklopio u sivilo ekipe.

Radovan Pankov (od 69) – Pankov je ušao kako Zvezda ne bi primila i šesti gol. Međutim, to se desilo pošto je Toliso u 89. savladao Borjana.

Mirko Ivanić (od 76) – Imao je veliku grešku u 83. minutu, ali i jedini konkretan pokušaj malo posle toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu