Partizan na skeneru B92.net: "Parni valjak" bez ručne kočnice

Partizan je nastavio sa posrtanjem i u Evropi, pošto je u Larnaki poražen od AEK-a rezultatom 2:1 (1:1).

SS
Podeli
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Agonija Partizana – poraz na Kipru

Upisan je drugi uzastopni poraz, posle onog u Novom Pazaru i neki bi rekli da je vreme za paljenje alarma u Humskoj.

Međutim, oni zavijaju odavno, ali niko se na njih ne obazire. Za očekivati je da tako bude i nakon ovog, u neku ruku, bezbolnog neuspeha na Kipru, jer za sedam dana sledi revanš u Humskoj.

Tada će Partizan morati da pobedi sa dva gola razlike kako bi prošao u plej-of za Ligu Evrope, a da bi to učinio morao bi da igra kao u prvih 20 minuta današnjeg susreta.

Samo to je bilo pozitivno iz celog susreta na "AEK areni", a sve ostalo sivilo koje pokazuje u kakvom je problemu ekipa Ilije Stolice.

Mi smo, kao što ste navikli, analizirali učinak svakog igrača crno-belih, sa šefom stručnog štaba na kraju.

Golman i odbrana

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Nemanja Stevanović – Praktično je bio nezaposlen do 33. minuta, a ni onda nije mogao ništa da učini, jer su ga "prodali" saigrači kod običnog prekida i prilično dugo putujuće lopte. Isto se desilo i u 70. minutu kada je na identičan način gol postigao i Hrvoje Miličević.

Aleksandar Filipović (do 63. minuta) – Njemu na dušu ide prvi pogodak AEK-a, jer je dozvolio da ga Nenad Tomović nadskoči kao da je bio duel petaka i osmaka u osnovnoj školi. Ni u napadačkom delu od njega nismo videli ništa korisno, pa je sam usled povrede, ali i nemoći, tražio izmenu posle sat vremena igre.

Igor Vujačić – Bio je bolji deo štoperskog tandema i dobijao mnogo više duela sa protivničkim ofanzivcima. Međutim, često bio nervozan i žuti karton je zaradio bez veće potrebe. Imao je dobru priliku krajem prvog poluvremena da vrati prednost crno-belima, ali je loše reagovao.

Siniša Saničanin – Kao neko kome je skok i prekid bolja strana, previše je dozvoljavao igru kroz vazduh u nekoliko situacija. Uostalom, oba gola domaćih pala su posle kornera, što nikako ne ide u prilog vrlo prosečnom reprezentativcu Bosne i Hercegovine.

Slobodan Urošević – Novopečeni kapiten se u potpunosti uklopio se u sivilo crno-belog tima. Navikli smo na ofanzivnijeg Uroševića, da više preti na protivničkoj polovini, ali toga ovog popodneva u Larnaki nije bilo. Baš se preko njega mogla videti indisponiranost kompletne ekipe.

Vezni red i napad

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Ljubomir Fejsa – Lepo je videti zdravog Fejsu na standardnoj poziciji zadnjeg veznog. Vraćao se među štopere da započne akciju, borio sa protivničkim igračima i uglavnom uspevao da se izbori za posed. Zbog toga AEK nije uspevao iz pozicionog napada da pripreti. Njegova statistika nikada se neće videti u brojkama, kao što to nije slučaj ni ovoga puta.

Patrik Andrade (do 81. minuta) – Čvrst na sredini, veoma borben i dovoljno brz kada je to bilo potrebno. Na granici potrebnog nivoa za ovaj kvalitet evropskog fudbala, jer kroz sredinu i preko njegovih reona zadataka ništa nije prolazilo. Ali, od njega se očekuje mnogo više u ofanzivnom delu i veći sud donosićemo tek ukoliko Partizan prođe dalje, a Andrade odigra nekoliko utakmica više.

Bibars Natho (do 63. minuta) – Započeo je akciju kod prvog gola na veoma dobar način i lepo izbacio u prazan prostor Rikarda Gomeša, ali osim toga, nije pokazao ništa više vredno pomena. Izrdžao je na terenu duže nego što se možda i očekivalo, a možda je i tu Stolica pogrešio i trebalo da ostane veran praksi izmene Izraelca posle sat vremena.

Fuseni Dijabate (do 81. minuta) – Puno započne, ali nikada ništa ne završi. U njegovim nogama ima kvaliteta, odličan je u prodoru i oseća prostor, ali kao da još uvek nema konekciju sa ostatkom tima. Ipak, ovo mu je bio tek prvi start od kako je došao u Partizan i jedan je od retkih koga vredi sačekati i dati mu priliku da se istakne.

Kvinsi Menig (do 81. minuta) – Bio je od samog početka vrlo agilan i kao nagradu je dobio poklon Miličevića i gol u 18. minutu. Otvarao se u prostor iza leđa defanzivaca Kiprana, koji mu očigledno leže, jer je bio odličan i prošle sezone protiv Anortozisa u Famagusti. No, kao i ostatak tima Partizana, uspavalo ga je početno vođstvo, "ugasio se" i kasnije nije bio toliko primetan.

Rikardo Gomeš – Neće ga, pa neće ove sezone. Pogodio je prečku početkom drugog poluvremena i ti centimetri su uticali da utakmica, možda, ode u drugom pravcu. Upisao je asistenciju za Meniga, ali vrlo trapavo i to tako što je Milićević promašio loptu, a ona mu prošla kroz noge.

Izmene

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Marko Živković (od 63. minuta) – Njegov ulazak na teren bio je protokolarne prirode, pošto je Filipović tražio zamenu, a Živković za pola sata bio bez učinka, osim da zaboravi čoveka na drugoj stativi kod drugog gola domaćih.

Samed Baždar (od 74. minuta) – Mladi napadač nije uspeo ništa da promeni svojim ulaskom, šta više, Partizan se u potpunosti ugasio u poslednjih 20-ak minuta.

Nikola Terzić (od 81. minuta) – Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

Aleksandar Lutovac (od 81. minuta) – Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

Kristijan Belić (81. minuta) – Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

Trener

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Ilija Stolica – Nismo do sada zastupali tezu da je trener kriv za sva posrtanja Partizana ove sezone, ali kada tim dva puta na identičan način primi gol posle kornera i druge lopte, onda tu ima i njegovog učinka. Prekidi su obično pečat trenera, a Stolica se svojim ne može podičiti. Izveo je najjači mogući sastav i početna energija jeste donela vođstvo, ali ponovila se stara bolja da se nakon datog gola Partizan sakrije u krilo svog golmana. Tu na red dolazi psihologija. No, kada je početni nalet utihnuo, ugasio se i "parni valjak", koji je nastavio nezadrživo da tone u provaliju, a nema koga da povuče ručnu kočnicu. Mada, pre će biti da je ona odavno popustila...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu