Partizan na skeneru B92.net: Markecov ples po kiši i Rikardov inat

Partizan je upisao još jednu rutinsku pobedu u Ligi konferencija i zadržao prvo mesto na tabeli grupe B.

Podeli
foto: Marko Djokovic/Starsport
foto: Marko Djokovic/Starsport

Uz to, upisani su novi bodovi za klupski i nacionalni koeficijent, kao i ostvarena novčana nagrada za "pojačavanje" klupske kase.

Možda navijači ne mogu u potpunosti da budu zadovoljni jer je Flora mogla (i morala) da bude nadigrana mnogo ubedljivije od krajnjih 2:0.

Ali aplauzi malobrojne pokisle publike u Humskoj i skandiranje "Ti si prvi trener, Stanoje", ukazuju da je posao uspešno obavljen i da se već gleda ka Kruševcu i Napretku.

Mi smo i ovog puta, kao i posle svake evropske utakmice, za vas analizirali ppjedinačan učinak crno-belih fudbalera

Golman i odbrana

Srdjan Stevanovic/Starsport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Aleksandar Popović – Još jedna utakmica u kojoj mladi golman nastavlja da raste. Bilo je teških centaršuteva, posebno zbog kiše koja je padala. Naročito se istakao u 60. minutu kada je iz samog ćoška "izvadio" loptu iz gola, ali i u 66. sprečivši smanjenje zaostatka i dalju dramu.

Marko Živković – Zaslužio je prelaznu ocenu za partiju pokraj desne aut linije. Nije bilo zapaženog učinka, ali je odradio ono što se od njega očekivalo, ponavljao se po boku. Bilo je lepo videti Partizan koji konstantno preti po desnoj strani, što je i bila svrha njegovog izbora.

Nemanja Miletić – Vratio se Nema Miletić na stadion u Humskoj dobrom partijom. Lako se izborio protiv visokih Estonaca, dobio sve duele i nije imao nikakve greške u predaji opasne po sopstveni gol.

Igor Vujačić – Generalno nije imao puno posla, kao i Miletić, ali za razliku od njega je imao greške u predaji koje pod hitno mora da eliminiše. Ne dešavaju se prvi put, samo što ovog puta saigrači iz sredine terena su uspeli odmah da "uguše" kontru Flore i spreče dalju opasnost. Ivan Obradović – Poput kolege sa druge strane odbrane, i Obradović je "sa pola gasa" odradio posao, bez puno muke sa krilima estonskog tima. Sa tom razlikom da je njegovih centaršuteva bilo primetno manje.

Vezni red i napad

Starsport
Starsport

Saša Zdjelar – Delovalo je kao da slabiji protivnici ne motivišu preterano Sašu Zdjelara, pa je u uvodnih 15-ak minuta, uz nekoliko njegovih grešaka, na sredini terena duvala ozbiljna promaja. Tada je Flora došla do jedine dve prilike. Čim se uozbiljio i zaigrao kako ume, težište se prebacilo na drugu stranu terena.

Miloš Jojić – Jedna od boljih partija Miloša Jojića. Uklizavao je, osvajao lopte, pronalazio saigrače po strani, čak se i ubacivao u otvoren prostor iza leđa estonskih fudbalera. Uvek bio na pravom mestu kada je to bilo potrebno.

Lazar Marković – Nije Flora iz Talina neko merilo forme, niti kvaliteta u igri, ali u slučaju Partizanovog kapitena jeste potvrda da se vraća u nekadašnju formu. Osim dva gola, imao je još sijaset prodora, pa i vraćanja po loptu, ulazaka u sredinu. Plesao je po beogradskoj kiši i, bez obzira na nivo protivnika, mora mu se za to odati priznanje.

Bibars Natho –Bilo je komentara na tribinama stadiona u Humskoj da Izraelac "sa ovima može da gazi i pod ručnom". I zaista, igrao je Natho opušteno, rutinski i takav delio kvalitetne lopte koje, prvenstveno, Kvinsi Menig nije koristio.

Kvinsi Menig – Prva "meta" u napadačkim akcijama uvek mu je Rikardo Gomeš i to, za sada, deluje dobro u prethodnim mečevima. Mogao bi nekada Rikardo da ga ispoštuje i uzvrati nekom asistencijom, nije da nije bilo mogućnosti. Međutim, kada je Menig u ulozi egzekutora još uvek nismo videli kvalitet više. Upravo tu je Stanojević mislio kada je rekao da Holanđanin mora da se dokaže publici.

Rikardo Gomeš – Silno je želeo da postigne pogodak, toliko da u nekoliko navrata nipošto nije želeo da odloži loptu, nego je gledao samo gol. Ovog puta to nije koštalo tim kao što jeste, recimo, u 165. "večitom" derbiju. Taj njegov inat nikome dobro neće doneti i moraće da se promeni.

Izmene i trener

Starsport
Starsport

Nemanja Jović (od 62. minuta) – Da li mu ne prija ulazak sa klupe ili mu to predstavlja psihičku barijeru, tek, Partizanov biser je u evidentnom padu forme i opravdano strahuje da će ga Nikola Terzić istisnuti iz tima sa pozicije "bonus" igrača.

Danilo Pantić (od 62. minuta) – Ušao je da bi održao ritam koji Stanojević zahteva, ali je on bio na nižem nivou. Nije da se nije Pantić trudio, vršio presing, ali osim oštrog starta za žuti karton ništa više nije iz toga dobio. Filip Holender (od 83. minuta) – Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

Aleksandar Šćekić (od 83. minuta) – Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

Nikola Terzić (od 90. minuta) – Premalo na terenu da bi bio ocenjen.

Aleksandar Stanojević – Ponovo je Partizan počeo anemično i sa velikim rupama između linija, što je lako moglo da bude kažnjeno na početku. Brzo posle toga je protivnik načet, kasnije je i duplirana prednost, te je ta namera Stanojevića uspela. Sigurno neće biti zadovoljan što Flora nije u potpunosti slomljena u drugom poluvremenu, a još manje sa dve opasne situacije u kojima je Popović čuvao mrežu. Ali, kao i u celoj dosadašnjoj sezoni, piše se samo pobeda i maksimalan učinak, što je nekako odlika Stanojevićevog Partizana ove sezone.

Priredio – Stefan Smuđa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu