Partizan u 165. "večitom" derbiju: Svi gledaju u Rikarda

Posle dugo vremena Partizan u "večiti" derbi protiv Crvene zvezde ulazi u boljoj poziciji na tabeli.

Stefan Smuđa
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Sedam godina nije bilo tako, jer i u sezoni 2016/2017 kada su crno-beli poslednji put bili šampioni, pre i posle sva tri duela sa Zvezdom imali su rezultatski minus.

Sada je situacija drugačija, imaju perfektan start sa maksimalnih sedam trijumfa i uz uspehe u Ligi konferencija svima u Humskoj je želja da na svom terenu sve to zaokruže rušenjem najvećeg rivala.

Partizan ima 21, a Zvezda 19 bodova i bekstvo na +5 bilo bi ozbiljan korak napred uoči nastavka sezone i duela sa, uslovno rečeno, slabijim rivalima.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović
Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

U poslednja tri meča Partizan nije pobedio. Poslednji put u polufinalu Kupa prošle sezone, a prethodno u prvenstvu 2019. godine, takođe u ovom 9. kolu u Humskoj.

Osnovno pitanje pred svaki derbi je u kakvom će timu izaći jedni i drugi, a i ovog puta to diktira kadrovska situacija, ne tako sjajna na obe strane Topčiderskog brda.

Aleksandar Stanojević ponovo neće računati na trio koji nije putovao ni na Kipar pre nekoliko dana, a to su Sejduba Suma, Nemanja Miletić i Danilo Pantić.

Najveća nepoznanica je napadač, budući da je Rikardo Gomeš u finišu meča u Nikoziji tražio izmenu zbog povrede mišića.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Ukoliko on bude mogao da igra, iza njega će biti trojka: Nemanja Jović kao "bonus igrač", Bibars Natho i Lazar Marković.

U suprotnom, Kvinsi Menig bi išao u sam špic, mada postoji opcija da on ode na desno krilo, a da najistuerniji bude Marković.

Saša Zdjelar je siguran na sredini terena, a ako je sudeći po učinku u prethodnim derbijima i većini evropskih utakmica, uz njega bi ponovo trebalo da bude Aleksandar Šćekić, jer je više puta dokazano da njih dvojica čine veoma čvrst bedem u veznom redu.

Međutim, uvek postoji mogućnost da Stanojević ima drugačije zamisli, te da od starta na terenu bude Miloš Jojić ofanzivnijih karakteristika.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

U odbrani bi promene mogle da budu samo po bokovima, te da umesto Aleksandra Miljkovića i Ivana Obradovića zaigraju Marko Živković i Slobodan Urošević, sve u zavisnosti za koga se proceni da bi bolje zaustavio prodore Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića.

Na štoperskim pozicijama nezamenljivi su, sve uigraniji, Igor Vujačić i Siniša Saničanin, dok će na golu u svom prvom "večitom" derbiju biti mladi Aleksandar Popović.

Dakle, sve oči uprte su u Rikarda Gomeša i medicinski tim kako bi se snažni napadač oporavio i počeo od starta.

Taj momenat mogao bi u velikoj meri da utiče na razvoj situacije u nedelju od 18.00 u Humskoj.

Sa i bez strelca 13 golova na 14 utakmica ove sezone, složićete se, nikako nije isto.

Priredio – Stefan Smuđa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu