Partizan na skeneru B92.net: Pavlović doktorirao sa trakom, Sadika će sanjati čuvari

U 200. okršaju Partizana i Crvene zvezde ponovo slavi crno-bela strana Topčiderskog brda.

SS
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

* Sadik lucidnim potezom presudio Zvezdi i poslao Partizan u finale Kupa!

Ovog puta bilo je dosta uzbuđenja, a dvojica igrača iz Partizana su se istakla.

Umar Sadik je pokazao da je igrač za velike utakmice, a Strahinja Pavlović da je "prerastao" srpski fudbal i spreman je za najbolji evropski.

Vladimir Stojković
– Do kraja prvog dela nije imao posla, a onda je rizikovao crveni karton u smiraj poluvremena. Vrlo dobro je intervenisao prilikom šuta Boaćija. I bio dosta dobar u komandovanju odbranom dok nije morao da napusti teren.

Nemanja Miletić – Nisu previše Zvezdini ofanzivci napadali po njegovoj strani, a ono što je bilo do njega odradio je maksimalno dobro. Dobio je svaki duel u vazduhu i zaslužio pohvale.

Bojan Ostojić – Iako ima 36 godina, i dalje je u izvrsnoj fizičkoj spremi i kvalitetom je još jednom pokazao da nije baš tačno da Partizan ostaje bez štopera. Ostojić može još dosta da pruži u crno-belom, a svi dobijeni dueli sa Boaćijem i Benom to apsolutno dokazuju.

Strahinja Pavlović – Reprezentacija Srbija će sigurno uskoro imati nosioca odbrane. Novi igrač Monaka pleni sigurnošću na terenu. U pojedinim momentima delovao je kao najstariji učenik u razredu. Gospodario je terenom. Izuzetno postavljanje u nekoliko opasnih napada Zvezde i perfektni startovi, pre svih u duelima sa Boaćijem kojeg je "izbrisao" sa terena. Iako nike dao gol koji je obećao Stojkoviću, doktorirao je u svom poslednjem derbiju u ovom mandatu u Partizanu. Na kraju i dobio kapitensku traku, sasvim zasluženo.

Slobodan Urošević – Kao i kolega sa druge strane terena, ispunio je sve zadatke koji su pred njim bili postavljeni. Uticaj Strahinje Pavlovića osetio se i na njegovoj igri.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Aleksandar Šćekić – Ovakve utakmice se dobijaju na sredini, a tu je čovek zadatka ponovo "zaključao" sve rivale. Duge noge, odlično kretanje, komandovanje saigračima. Velike zasluge za trijumf idu i njemu.

Saša Zdjelar – Majstor za derbije još jednom je držao ključeve sredine terena i zajedno sa Šćekićem nadigrao u direktnom duelu mlađanog Petrovića i Jovančića. Definitivno je postao oslonac Miloševićevog Partizana.

Lazar Marković – Dobio je šansu pre mladog Filipa Stevanovića, ali nije doneo ono što se od bivšeg reprezentativca i asa Liverpula očekivalo. Sa razlogom je zamenjen sredinom drugog dela.

Bibars Natho – Ispostavio se kao čovek odluke, ali daleko od toga da je odigrao sjajan meč. Pauza je evidentno ostavila traga na njemu, uz to i godine čine svoje. Nije se dovoljno kretao, a i nekoliko puta mu je lopta neobjašnjivo "bežala". Ali, našao se u pravo vreme na pravom mestu, opravdao ulogu koja mu je bila poverena i na kraju će se pamtiti samo taj momenat iz 58. minuta.

Takuma Asano – Partizanova radilica deluje da bi bez problema mogla da odigra i još jednu utakmicu. Vidi se pečat struke kod defanzivnih zadataka i čuvanja leđa Uroševiću, kada ovaj istrči na protivničku polovinu. Ispunio je sve zadatke koji su pred njega postavljeni.

Umar Sadik – Igrač za velika dela, tu dileme više nema. Samo da glavu usmeri isključivo ka fudbalu. Kritike Sava Miloševića urodile su plodom u najboljem trenutku. Od početka je pravio dar-mar defanzivcima Zvezde. U 19. minutu u maniru velikih driblera je izbacio Gobeljića, a šta tek reći o načinu na koji je poslao Degeneka na travu kod pobedonosnog gola. Tukao je iz svih oružja, ali ne mora da žali za golom, može da mu se pripiše bar pola Nathovog.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Sejduba Suma (od 67. minuta) – Čim je ušao sa dva driblinga u razmaku od desetak sekundi je izmamio uzdahe crno-belog dela stadiona. Kasnije mu se osladilo, pa je usledio kontraefekat. Definitivno se videlo da nije dovoljno spreman.

Filip Stevanović (od 72. minuta) – Imao je nekoliko pokušaja u kontranapadu, ali neiskorišćenih, iako je Zpezdin gard bio spušten.

Nemanja Stevanović (od 80. minuta) – Uspešno zamenio kapitena Stojkovića, a nije ni imao previše posla.

Savo Milošević
– Od početka se videla ideja da se loptama hrani Sadik, što jeste unosilo nemir u odbrani Zvezde, ali ništa više od toga. Osetio se izostanak Sume u prvom delu, jer se Natho nije snašao na mestu "desetke". Ispostavilo se da je prepisao recept sa 160. "večitog" derbija. Hrabrošću da napadne nadmudrio je prijatelja Dejana Stankovića. Partizan nije želeo da odustane od svoje prepoznatljive igre koja ga krasi preko godinu dana. Zbog toga kod navijača Partizana Milošević ika veliki kredit.

Sa stadiona u Humskoj – Stefan Smuđa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu