Zvezda na skeneru B92.net: Stanković sve promašio

San fudbalera Crvene zvezde o Ligu šampiona pukao je kao balon u Tiraspolju.

Miloš Simanović
Podeli
Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Eliminacija od Šerifa u Tiraspolju (1:0, 1:1), igrački i po rejtingu slabije ekipe od Crvene zvezde, uzdrmaće sve na "Marakani".

Poduhvat koji je "morao" da se ostvari i izbori mesto u plej-ofu za Ligu šampiona se nije ostvario i po svemu prikazanom - nije ni trebalo.

U dvomeču je legija stranaca iz Moldavije bila spremnija, spretnija i ispisala najveći uspeh u istoriji kluba.

Nešto poput Omonije prošle sezone. Lekciju koju Dejan Stanković i njegovi izabranici nisu savladali, s tim da će ova još više boleti.

Ocenili smo ih sve pojedinačno u Tiraspolju...

Golman i odbrana

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Milan Borjan – Čudnu putanju lopte kod gola Šerifa nije uspeo da odbrani, iako je bio na liniji. Možda je mogao bolje da proceni let prethodno i postavi se kako bi trebalo. U finišu dva puta spasao svoj tim, ali ni njegove parade nisu probudile saigrače.

Milan Gajić – Mučila su ga Šerifova krila, smenjivala se i napadala ga konstantno licem u licem. Na delu terena koji je klizav i težak. Hteo je napred, osećao prostor izlaskom Falka, ali nedovoljno dobar u samoj završnici.

Aleksandar Dragović – Napravio faul nad Luvenorom kod prvog gola, čime je ostavio Šerifu da najmanje iz petog puta pokuša iz prekida. Tada se domaćinu posrećilo. Ostalo bez greške. Slaba uteha.

Miloš Degenek – Ispustio Alboledu kod centaršuta i zato gol ide njemu na dušu. Nešto više nego Rodiću, koji je takođe bio u jurnjavi... Pored toga bio siguran, ali prelomni trenutak ne može da se obriše.

Milan Rodić – Nije uspeo da zaustavi nepažnju Degeneka. Od tada konstantno kasnio, ispadao i nikako nije mogao da se trka sa rivalima. Saradnja sa Kataijem nije ni postojala.

Sredina i napad

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Seku Sanogo (do 77. minuta) – Odbijali su se fudbaleri Šerifa od snažnog veziste, dobio je dosta duela. Sve to stoji, ali fudbal mora da se igra i u drugom pravcu, bar pasom na pet/šest metara. Činjenica i da nije taj tip igrača, ali ekipa trpi u začetku akcija.

Slavoljub Srnić (do 60. minuta) – Igrao na neprirodnoj poziciji i videlo se da mu ne prija. Želja kod njega uvek postoji, iznad granica mogućnosti, ali na tom mestu mora da bude igrač sa pasom unapred. Bar jedan između Sanoga i njega. Lutao između linija.

Mirko Ivanić – Prosuo prvi deo meča, kao da ga nije bilo, a u nastavku pokazao deo talenta. Nekoliko driblinga bilo je premalo. Promašio najbolju Zvezdinu šansu na utakmici. Morao je više da vuče, zajedno sa Kataijem u paketu.

Aleksandar Katai (do 64. minuta) – Mnogo puta iskazao nervozu, izazvanu time što mu nije išlo sve kako je hteo. Opet izgubio mnogo lopti, mnogo pokušao i ništa uradio. Sve isto kao u Beogradu. Očigledno dobar skauting ljudi iz Šerifa.

Filipe Falko (do 46. minuta) – Bez kreativnosti, brzine, svežine... Ostaje veliko pitanje koja je glavna uloga Italijana, plaćenog 1,5 miliona evra? Kao krilo, još stranac, očekuju se asistencije, golovi, prodori... Za poluvreme ni blizu tome, nekako "balona" je slao sa jedne na drugu stranu, a nijednom nije video Gajića. Koliko je minuta igrao dovoljno govori.

Loi Dioni (do 46. minuta) – Katastrofalan! I kada je davao golove bilo je vidljivo da kuburi sa spremom, a ovde je došla do izražaja. Gubio je vazdušne duele, tromo se kretao, jednostavno nije bio ni za delić opasan po defanzivce Šerifa. Ovakav start ukazuje da ide kao oceni velikog promašaja.

Izmene i trener

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Nikola Krstović (od 46. minuta) – Izgubljen u prostoru i vremenu. Nekoliko jako loših pasova. Nikakav pomak u igri u odnosu na Dionija. Jednostavno – ništa.

El Fardu Ben (od 46. minuta) – Uneo neku živost ulaskom, ali kako je vreme odmicalo sve više se uklapao u sivilo ekipe.

Veljko Nikolić (od 60. minuta) – Odmah po ulasku imao odličan udarac, koji je zamalo završio u gol. Ubrzo imao i "asistenciju ispod zemlje" kada je Ivanić imao zicer. Za tih šest minuta uradio više nego svi saigrači zajedno. Šta reći dalje?

Nenad Krstičić (od 64. minuta) – Uneo dozu kreativnosti, ali bez prevelikog uticaja. Spor u nekoliko situacija.

Željko Gavrić (od 77. minuta) – Neprimetan za malo vremena na terenu.

Trener Dejan Stanković – Sve promašio! Ovaj meč mora da ide na njegovu odgovornost, kao što je imao zasluge za dobre rezultate i postavku ranije. Istumbao tim, pokušao sa Srnićem u veznom redu i tu izgubio najviše, jer ekipa nije imala dotok iz odbrane ka napadu. Verovao u Dionija i kasno pokušao da ispravi grešku. Tada je Zvezda klizila ka ispadanju, a Stanković nije imao odgovor. Ni psihološki, ni energičan. Ovo će baš da boli...

Priredio: Miloš Simanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu