Zvezdin "skener" u Tirani – partija nedostojna evropske jeseni

Fudbaleri Crvene zvezde preživeli su haotičan meč u Albaniji.

MS
Podeli
EPA-EFE/Malton Dibra
EPA-EFE/Malton Dibra

Tim Dejana Stankovića pobedio je Tiranu golom Antonija Tomanea u meču koji je mogao da ode u potpuno drugom smeru.

I to samo četiri minuta pre odluke u satu igre.

Druga od četiri stepenice su rešene (koliko ih računaju na "Marakani"), ali moraće da ubace bar za dve, možda čak, i tri brzine više za naredne izazove.

Jer kako drugačije objasniti činjenicu da Tirana (bez potcenjivanja) stvori četiri zdrave prilike, a Zvezda šutne prvi put u okvir gola zahvaljujući Tomaneu.

Ako je nešto dobro iz ovog susreta to je da je Portugalac pokazao uspon, ne samo zbog gola, već i zbog činjenice da mu defanzivni rivala ništa nisu mogli.

Uz Milana Borjana bio je jedina svetla tačka.

Mnogo grešaka, pre svega u odbrani, što će skoro pa sigurno kazniti timovi iz narednih rundi na putu ka Ligu šampiona, pa i Ligi Evrope.

Pa krenimo redom pojedinačno...

Odbrana

Milan Borjan – Rekli smo, uz Tomanea junak. Ono što je odbranio u prvom delu iznenađenje iz slobodnog udarca, pa onda i zicer Mučija. Na kraju je "zaplivao", ali je imao sreću da sačuva mrežu. Nagledali smo se utakmica u kojima je spasavao Zvezdu, a Tirana je nova "recka".

Marko Gobeljić – Ponovo iskazao problem centaršuteva. U odbrani sve stiže brzinom i žustrinom, ali u napadu skoro pa beskoristan.

Radovan Pankov – Jako loš, verovatno je odigrao najlošiju partiju od dolaska u Zvezdu. Nesiguran, dopustio da ga Muči "zalomi" olako za šansu utakmice. Posle imao još jedan kiks koji Tirana nije kaznila.

Nemanja Milunović – Bolji deo odbrane, što i nije teško bilo večeras. Delovao je kao Guliver za napadače Tirane i dobijao većinu duela.

Miloš Degenek (do 60. minuta) – Igrao na svojoj neprirodnoj poziciji levog beka. Desnog je još i igrao u karijeri, a sada se susreo sa novom ulogom. Bio je kao treći štoper, defanzivno je odradio solidno posao, ali ga napred uopšte nije bilo. Bek u Zvezdi mora da igra u oba pravca, a to se od Degeneka večeras nije očekivalo.

Vezni red i napad

EPA-EFE/Malton Dibra
EPA-EFE/Malton Dibra

Seku Sanogo – Mnogo pretrčao, praktično sam u veznom redu odrađivao "prljave" zadatke. Rano dobio žuti karton, ali je i pored toga uspeo da se sačuva, iako je bio na ivici isključenja. I takav je dobio skoro sve duele.

Veljko Nikolić – Trudio se, pokušavao da probije tvrdog domaćina, ali malo šta mu je uspevalo.

Gelor Kanga – Moraće Gabonac mnogo bolje. Od njega mnogo zavisi igra Zvezde. Tačnije, ogledalo tima je upravo on, igrač koji bi trebalo da nosi tim u veznom redu. To nije radio.

Aleksandar Katai – Često solirao, pravio višak, ali kao da nije imao dovoljnu podršku saigrača uz njega. I preterivao je u držanju lopte. Jeste namestio gol, ali moraće mnogo bolje i on.

Srđan Spiridonović (do 45. minuta) – Baš loša partija "Spidija". Praktično se nije video na desnoj strani, ništa nije uradio i zamenjen je na poluvremenu. To najbolje pokazuje.

Antonio Tomane – Odlučio golom, toliko željenim. Sjajno se snašao u kaznenom prostoru domaćina... I pored toga bio je jako aktivan u polju, prilazio po loptu. Čuvari su za njega imali sredstvo faula samo. O tome govori i podatak da je iznudio tri žuta kartona za njih.

Izmene i Stanković

EPA-EFE/Malton Dibra
EPA-EFE/Malton Dibra

Mirko Ivanić (od 46. minuta) – Njegovim ulaskom bilo je više kreacije, videla se ideja koju njegovi saigrači nisu uspeli da isprate.

Milan Rodić (od 60. minuta) – Imao šansu da reši sve dileme pet minuta pre kraja. Kasnije čak i "visio", što Tirana nije uspela da kazni.

Njegoš Petrović (od 83. minuta) – Premalo za ocenu.

Trener Dejan Stanković – Neuspeo pokušaj sa Degenekom na levom boku. Pokušao je da pruži više slobode Gobeljiću na drugoj strani, ali to nije upalilo. Na uštrb Kataija koji nije imao pomoć u kombinovanju napad. Teško je podneo utakmicu, bio nervozan i na kraju osetio olakšanje. Ono će da traje samo nekoliko dana kako bi pronašao razloge slabe igre i zašto mu ekipa drugi meč teško dolazi do šuta u okvir gola.

Priredio: Miloš Simanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu