Zvezda na skeneru B92.net: Gavrić iskočio iz sivila, vezisti podbacili i tragičar Vukanović

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su "mršav" 162. "večiti" derbi na stadionu "Rajko Mitić".

MS
Podeli
Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Iako može da se kaže da su bili bliži pobedi od Partizana, odnosno manje lošiji tim, utisak je onakav kakav je i ishod meča bez golova.

Debi trenera Dejana Stankovića brzo će pasti u zaborav, iako je bivši as Zvezde, Lacija i Intera uradio sve kako bi došao do pobede

Visoko je izašla Zvezda, sa presingom kako bi došla brzo do lopte, ali je falila završnica. Posebno kvalitetna lopta u poslednjoj trećini terena. Možda bi crveno-beli bili produktivniji da zbog povrede rano nije izašao Ričmond Boaći, pošto ga Aleksa Vukanović nije odmenio na pravi način zbog dva propuštena zicera.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Milan Borjan - Nije bio previše zaposlen. Ipak, sve vreme je bio skoncentrisan i oprezan. Marko Gobeljić - Besprekorno je odradio defanzivne zadatke, dobio duel sa hitrim Takumom Asanom, ali ga "gore" nije previše bilo, iako su mu to glavne karakteristike. Možda baš zbog brzine Japanca je bio rezervisan.

Nemanja Milunović - Nesiguran kada ima loptu u nogama, za razliku od vazduha gde je po navici bio na nivou. Nekoliko grešaka u pasovima moglo je da košta njegov tim.

Miloš Degenek - Standardno dobar. Dobio je veliku većinu duela sa Umarom Sadikom, nije mu dozvolio da diše.

Milan Rodić (igrao do 74. minuta) - Do izmene bio je jedan od najboljih aktera meča. Potpuno je zatvorio Lazara Markovića i ostavio ga bez ikakvog učinka, a stizao je i da se ubacuje u napadu, sarađivajući dobro sa Željkom Gavrićem. Povredio se u trenutku kada je prvi put "ispao" iz igre posle driblinga Filipa Stevanovića i za faul dobio karton.

Njegoš Petrović - Mnogo je hteo, napravio veliku potrošnju kiseonika, ali ništa konkretnije nije napravio na polovini Partizana. Jedan dobar udarac u prvom delu iz daljine mu je "hajlajt" meča. Uz to je imao i ozbiljan kiks na 20 metara od gola, kada je Sadik praktično imao prazan gol. Nedovoljno kreativan.

Dušan Jovančić - Slično kao Petrović. Trudio se, malo toga uradio kada je njegov tim imao posed, ali je defanzivno obavio dobar posao.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Veljko Nikolić - Odlično poluvreme, dobro se kretao između linija, videlo se da želi odgovornost i ulogu kreatora. Namestio je priliku Vukanoviću. U drugom delu se utopio u sivilo celokupnog sadržaja.

Mohamed El Fardu Ben - Potpuno neprimetan. Povezano i sa tim što nije dobijao prave lopte.

Željko Gavrić (do 84. minuta) - U prvih 45 minuta bio glavno oružje Zvezde u napadu. Igrao je kao da mu nije prvi seniorski derbi, često su ga udvajali čuvari i to bez uspeha po njih. Slušala ga je lopta, ali je propustio šansu utakmice u 40. minutu kada je iz dobre pozicije šutirao preko gola. To kao da je uticalo na njega u nastavku.

Ričmond Boaći (do 32 minuta) - Posle nešto više od pola sata igre zamenjen zbog povrede. Imao je veliki želju, nudio se vezistima, ali je Partizan napravio snažan blok oko njega. Telo nije ispratilo njegovu ogromnu želju, očigledno da se nije u potpunosti oporavio.

Aleksa Vukanović (od 32. minuta) - Verovatno tragičar 162. večitog derbija. U oba poluvremena propustio po jednu lepu priliku, u prvom je promašio loptu, a u drugom zicer posle kornera i to iz peterca. Kao da nije bio dovoljno spreman da rano uđe umesto Boaćija.

Radovan Pankov (od 74. minuta) - Ušao umesto Rodića i bez problema odradio posao, koga nije bilo previše.

Mirko Ivanić (od 84. minuta) - Nedovoljno minuta za veću ocenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu