Junajtedu je bio debeo i nije valjao – preporod Lukakua u Interu za san o Skudetu

Napadač Intera Romelu Lukaku potpuno se vratio u formu posle odlaska iz Mančester junajteda.

MS
Podeli
Photo by Emilio Andreoli/Getty Images
Photo by Emilio Andreoli/Getty Images

Belgijanac je poslednjim golom, za lični potpis u preokretu nad Milanom (4:2), stigao do 21. pogotka u sezoni, 17. u Seriji A.

Tek nešto više od polovine sezone Lukaku je već sada prešao broj od 15 golova, koliko je dao prošle u dresu "crvenih đavola".

Osim toga, ima i četiri asistencije u svim takmičenjima, dve u Seriji A, uz samo dva žuta kartona na 30 nastupa.

Letos je procenjeno da nije igrač za klub sa Old Traforda, a da mu čak nije dovedena ni zamena, i to posle navode da ima previše kilograma.

Javno je bio ismevan...

Takvu situaciju iskoristio je Antonio Konte i privoleo ga u Milano.

Mančester junajted je leta 2017. godine Lukakua platio Evertonu 90 miliona funti, dok je u Inter otišao za 15 miliona manje. Njegov transfer je rekordni za Inter.

Da mu je prijala promena govori stanje koje ne može samo da se vidi u statistici, Lukaku je zajedno sa Lautarom Martinesom pokretač napada "nerazura" koje vodi do Skudeta.

Inter na taj pehar čeka dosta dugo, još od 2010. godine i čuvene "Triplete", i od tada je krenuo veliki pad velikana sa "Đuzepe Meace".

Već u narednoj sezoni posle "plafona" krenulo se nadole, bez obzira što je Inter stigao do četvrtfinala Lige šampiona, ali potpuno podbacio u Seriji A gde je zavšio na sredini tabele.

Ništa bolje nije bilo ni u sledećim godinama, Skudeto je bio misaona imenica, a tako i sam plasman u Ligu šampiona, sve do finiša sezone 2017/2018 kada je već bilo jasno da Konte menja Lučana Spaletija na mestu trenera.

Napravljen je zaokret u poslovanju, logično jer Konte traži stalna ulaganja, pa su krenuli transferi poput dolaska Martinesa iz argentinskog Rasinga.

Photo by Emilio Andreoli/Getty Images
Photo by Emilio Andreoli/Getty Images

Osim toga, kao i prethodnog leta dovedeni su talentovani italijanski igrači (za razliku od imena kluba – "međunarodni" u prevodu prim. aut) poput Stefana Sensija, Nikola Barele, Alesandra Bastonija, Kristijana Biragija, uz već proverene Lukakua i Dijega Godina, a nedavno i jednog od najboljih vezista sveta Kristijana Eriksena.

Sa takvim timom i moćni Juventus sa Kristijanom Ronaldom mora da se zabrine. Posebno što je Konte, veliki "juventino" na drugoj strani. A zna se ko je pokrenuo dominaciju "Stare dame" poslednjih godina.

Čini se da samo Inter (čast Laciju koji je takođe u trci za Skudeto) može da sruši niz Juventusa od osam titula. Odogovor bismo mogli da dobijemo uskoro jer Inter u naredna dva kola u Seriji A gostuje baš konkurentima – Laciju i Juventusu.

Sa ovakvim Lukakuom sve je dostižno.

"Sve je to zasluga saigrača i trenera. Kada sam došao u Italiju znao sam koliko je teška liga za napadača. Mnogo su mi svi pomogli", objasnio je Lukaku, čijih 17 golova u Seriji A deluje daleko više nego u nekoj drugoj, takođe vrhunskoj.

Kažemo vrhunskoj jer se italijanski fudbal polako vraća. To je pokazao i veliki milanski derbi u nedelju.

Miloš Simanović (Twitter)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu