Skener B92: Odvažni Partizan na nivou Premijer lige!

Ne preterujemo kada to kažemo nakon što sumiramo sva dešavanja tokom 90+ minuta na terenu Humske 1.

A. Kovačević Engleska
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Crno-beli su odigrali disciplinovano, organizovano, kreativno, hrabro i odvažno i nije zaslužio ovaj poraz.

Nažalost, jedan trenutak nepažnje bio je dovoljan da Junajted slavi pred 32.000 "grobara", a to je i odlika velikih klubova.

Uprkos porazu, Partizan je pokazao da je više nego ikad tim, sposoban da se nosi rame uz rame sa najvećim evropskim klubovima.

Čak i sirova statistika to jasno pokazuje – odnos šuteva 15:5, opasni napadi 54:30 za Partizan.

Savo Milošević je bez sumnje potvrdio da je budućnost struke srpskog fudbala, a s njim u Humskoj navijači ne treba da brinu da li će na terenu videti kako igrači daju sve od sebe da opradvaju poverenje koje su dobili kada im je uručen crno-beli dres.

Nedostajalo je malo sportske sreće, ali i "oštrije" oko španskog sudije Havijera Fernandesa Estrade da rezultat bude mnogo pozitivniji pod Partizan.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Stojković – Imali su Englezi nekoliko opasnih šuteva iz igre, ali nijedan nije išao u okvir gola, pa su Stojkovićeve parade uglavnom bile preventivne prirode. Nažalost, nije "pročitao" Marsijala prilikom penala pa se mreža iza njegovih leđa ipak zatresla.

Urošević – solidan nastup, retko su igrači Junajteda probijali po desnoj strani terena. Retko je imao izlete u napad.

Pavlović – sjajna predstava mladog štopera. Potpuno je obuzdao Marsijala, Francuz je bio izuzetno frustriran u prvom poluvremenu. Meč koji bi mogao da potpuno promeni tok karijere Partizanovog defanzivca i pošalje ga u neku od najjačih evropskih liga vrlo brzo.

Ostojić – dobro pratio Pavlovića i zatvarao "rupe" u odbrani. Junajted je teško dolazio do prilike za gol pored štopera Partizana i iz igre i posle prekida.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Miletić – Tragičar. Pobegao mu je Mektomini na drugoj stativi posle slobodnog udarca u prvom poluvremenu, Englez je utišao Humsku, ali je srećom bio neprecizan. Krajem poluvremena pobegao mu je i Brendon Vilijams, koga faulira u kaznenom i tako omogućava Junajtedu gol iz penala. Mogao je da se iskupi da je sudija svirao penal nakon što je Nema pogodio loptom u ruku Džonsa.

Zdjelar – vodio je žestoku bitku na sredini terena gde je Partizan u većem delu meča imao kontrolu. Često prekidao napade rivala i pokretao kontre crno-belih.

Natho – njegovo iskustvo je bio od ključne važnosti za dobru igru Partizana između dva kaznena. Od njega je kretao najveći broj napada, dosta upotrebljivih lopti je gurao ka napadačima, ali je nedostajao malo bolji završni pas. U samoj završnici sjajno šutirao, lopta je prozujala preko gola.

Tošić – trudio se, tražio prostor, ali je retko uspevao da prevari defanzivce Junajteda i približi se protivničkom golu. Mladi Brendon Vilijams ga je sjajno pratio i sprečio ga da ijednom pokuša da ugrozi Romera.

Suma – odličan nastup igrača iz Gvineje, kada je imao loptu u nogama Partizan je dobro pretio gostima. Nekoliko sjajnih poteza i prodora dovodilo ga je vrlo blizu gola, ali nije bilo završnice.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Asano – vrebao je Japanac da iskoristi neki dubinski pas i probije se po desnoj strani, ali su ga dobro čuvali "Đavoli". U jednoj situaciji se izborio za šut, malo je nedostajalo da poentira. U samoj završnici je opet bio blizu, ali se isprečio štoper Junajteda.

Sadik – odličan nastup Nigerijca. Nije mu bilo nimalo lako pored snažnog i sveprisutnog Megvajera, često je maltretirao zadnju liniju Junajteda, otvarao prilike i saigračima, a sam nije imao sreće da iz najbolje situacije postigne gol. Nažalost, isprečila se stativa na 0:0. Nije ga htelo ni 15 minuta pre kraja kada je šutirao iz prve s ivice kaznenog, a lopta prozujala za malo pored gola.

Stevanović (od 75') – zamenio je Tošića 15 minuta pre kraja, ali nije značajno promenio odnos snaga na terenu. Da mu je Suma gurnuo loptu u prazan prostor prilikom jednog napada po levoj strani, ko zna kako bi se na kraju završilo.

Pavlović (od 83') – odličan prodor u nadoknadi vremena, stigao je do peterca Junajteda, nažalost, njegova povratna lopta je donela samo korner.

Ivanović
(od 90+) – nedovoljno dugo na terenu za analizu.

A. Kovačević

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu